Breek samen met ons het debat open over onze omgang met natuur
Klik op één van de tijden en koop je tickets:
zo 29.06
*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.
Breek samen met ons het debat open over onze omgang met natuur
zo 29.06
Koop een passe-partout voor de interactieve boekbespreking en de Q&A met Arita Baaijens en krijg 5 euro korting!
Breek samen met ons het debat open over onze omgang met natuur
Koop een passe-partout voor de interactieve boekbespreking en de Q&A met Arita Baaijens en krijg 5 euro korting!
Op zondagmiddag 29 juni organiseren we in samenwerking met Wintertuin en Bibliotheek Gelderland Zuid, de Kunst voor Klimaat Boekenclub. In twee bijeenkomsten ontdekken we hoe we beter naar de zee kunnen luisteren, gaan we in gesprek met auteur Arita Baaijens en ontleden we haar boek In gesprek met de Noordzee. Afgewisseld met muzikale interpretaties van Rindert Lammers en theatrale interventies.
Op zondagmiddag 29 juni gaan we onder leiding van moderator Nikki Ong in gesprek met Arita Baaijens. In haar nieuwste boek In gesprek met de Noordzee verbaast Arita Baaijens zich over de bazige houding van Nederlanders ten opzichte van de Noordzee, en beschrijft ze haar ontmoetingen met mensen die zich op een andere manier tot de zee verhouden. Hoe kunnen we beter naar de zee luisteren? En wat vraagt dat van ons als mensen? In dit programma onderzoeken we onze relaties met de zee, en doen we een poging de zee iets beter te leren kennen door ons in haar te verplaatsen. Dit doen we door middel van gesprek, muzikale interpretaties van Rindert Lammers en theatrale oefeningen begeleidt door Ilse Schaminée.
1u 30m
Debat,
1u 30m
Debat
Het voortdurend knechten van land en zee zit in de Nederlandse genen. Baggeren, rechttrekken wat krom is en windmolenparken uitstrooien over zee; we doen wat ons goeddunkt zonder de zee of het land ooit iets te vragen of te bedanken. Die bazige houding ten opzichte van de natuur heeft Arita Baaijens altijd verbaasd. Op haar reizen ervaarde ze dat in andere culturen de stem van bossen, bergen en rivieren wel serieus wordt genomen. Waarom in Nederland dan niet? In dit boek neemt Baaijens een duik in het diepe en onderzoekt wat meestal over het hoofd wordt gezien. Wat wil het wier? Wat wil de oester? Ze broedt op een plan om de Noordzee. Bestuurskamers binnen te loodsen waar men uitsluitend over, maar nooit mét de zee praat. Zal ze daarin slagen? En wat vindt de Noordzee van haar plan? In gesprek met de Noordzee breekt het debat open over onze omgang met natuur en voert je een onbekende wereld binnen waarin taal stroomt, garnalen filosofische problemen oplossen en de zee heel dichtbij komt.
Dit programma is onderdeel van de impactweek van Nimma aan zee – F*CK CAPITALISM! Het kapitalisme heeft ons in een gouden kooi gevangen. Het systeem, waarvan slechts een kleine groep mensen rijker wordt, heeft desastreuze gevolgen voor de wereld. Kunnen we onze verslaving aan spullen, comfort en consumptie doorbreken en samen het systeem radicaal omgooien? Verdiep je van 23 t/m 29 juni tijdens de impactweek Nimma aan zee met podiumvoorstellingen, films, gesprekken en meer in de wereld van het kapitalisme. Samen onderzoeken we hoe we met sociale innovaties, samenwerken en onze verbeeldingskracht kunnen werken aan een gezondere, gemeenschappelijke en eerlijkere wereld