Orkater | De Nieuwkomers

Het Nut van Edo Dompelmans

In hoeverre zijn wij als mens vervangbaar?

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

za 13.01.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 18,00
  • LUX Vriend: € 15,00
  • LUX Podiumpas: € 0,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Koop tickets

Tickets za 13.01.24

    1. LUX 7 20.30 Koop

Orkater | De Nieuwkomers

Het Nut van Edo Dompelmans

In hoeverre zijn wij als mens vervangbaar?

Bekijk trailer

Koop tickets v.a. € 10,50

za 13.01.24

  1. LUX 7 20.30 Koop
Bekijk trailer

Het Nut van Edo Dompelmans

In hoeverre zijn wij als mens vervangbaar?

Het zijn twee getalenteerde theatermakers die, zoals het hoort in de Orkater-traditie, moeiteloos acteren én muziek maken.
Theaterkrant over Jasper Stoop en Simme Wouters

Over Het Nut van Edo Dompelmans

Het nut van Edo Dompelmans is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn en de angst voor het antwoord op die vraag.

Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters die hem gezelschap houden slijt hij zijn dagen in gemiddelde tevredenheid, maar dan neemt zijn doorsnee bestaan een onverwachte wending. In de onophoudelijke stroom aan afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor.

 

Een muzikaal portret

Jasper Stoop en Simme Wouters delen een liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme. Hun werk verkiest goede vragen boven snelle antwoorden en kenmerkt zich door de overweldigende emotionaliteit in de muziek. Voor Het nut van Edo Dompelmans laten ze zich inspireren door de grote liedperformers der aarde als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.

Over Jasper Stoop en Simme Wouters

Jasper Stoop en Simme Wouters maakten bij Orkater/De Nieuwkomers hun debuutvoorstelling De dingen die begraven liggen –een ode aan de zoekende mens. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. Het nut van Edo Dompelmans is de 26e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

Ontdek ons programma

Gendermonologen

Glitter

Hard Cut Paradise

In de Lift

Do Not Look Back with Regret