Jakop Ahlbom & ISH

Knock-Out

Fysieke comedy over hebzucht en gierigheid

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

Voor deze voorstelling is de LUX Podiumpas niet geldig.

Koop tickets

Tickets do 07.12

Jakop Ahlbom & ISH

Knock-Out

Fysieke comedy over hebzucht en gierigheid

Bekijk trailer
Bekijk trailer

Knock-Out

Fysieke comedy over hebzucht en gierigheid

Actietheater Knock-out slaat in een klap raak
De Telegraaf
De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd
de Volkskrant
Uitzinnige ode aan de klassieke knokfilm
Het Parool

Fysieke comedy over hebzucht en gierigheid

Na de internationale successen van Horror en Lebensraum presenteert Jakop Ahlbom Company: Knock-Out. Deze fysieke comedy over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers, Quintin Tarantino en Jackie Chan, is een coproductie met ISH Dance Collective en DeLaMar Theater.

De klungelige en ietwat naïeve Larry en zijn ontevreden echtgenote worden gekidnapt. Zijn steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl ze wachten op het losgeld, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht, in een ultieme poging het geld veilig te stellen.

In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Alle fysieke grenzen worden opgerekt: mensen hangen te lang in de lucht, worden tegen muren geplet en uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die de gebeurtenissen aan elkaar zingt.

Programma voor de Stad

Deze voorstelling is onderdeel van ‘Programma voor de Stad’. Met ‘Programma voor de stad’ bieden de 3 Nijmeegse podia – Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Het doel van de samenwerking is om meer Nijmegenaren kennis te laten maken met een bijzonder en divers cultuuraanbod, en zo cultuurparticipatie van de inwoners te stimuleren. In seizoen 2023-2024 brengen de podia gezamenlijk vier voorstellingen.

woensdag 25 oktober 2023 | De Lindenberg
LeineRoebana – Cabaret Deconstruit

donderdag 7 t/m zaterdag 9 december 2023 | Stadsschouwburg
Jakop Ahlbom Company – Knock-Out

zaterdag 16 december 2023 | LUX
Michael Zandl, David Eisele, Kolja Huneck – Sawdust Symphony

zaterdag 6 april 2024 | De Lindenberg
Rikkert van Huisstede – Boys won’t be boys (nieuwe cast!)

woensdag 22 mei 2024 | Stadsschouwburg
Jim Deddes & Oscar Aerts – DE JOARDY SHOW