Klik op één van de tijden en koop je tickets:
ma 18.11
ma 18.11
Dit programma wordt georganiseerd door Radboud Reflects. Klik hier voor een overzicht van alle lezingen.
Dit programma wordt georganiseerd door Radboud Reflects. Klik hier voor een overzicht van alle lezingen.
Hoe kunnen haar teksten, muziek en haar leven als beroemdheid ons op nieuwe manieren laten kijken naar hedendaagse kwesties? Kom op MA 18.11, 20.00 uur luisteren naar onder andere filosoof Sigrid Wallaert over wat we van Swift kunnen leren.
1u 30m
Debat,
1u 30m
Debat
De ‘Swiftian turn’ staat voor de invloed die Taylor Swift’s werk en leven heeft op de manier waarop we naar problemen in de maatschappij kijken. Wat betekent het bijvoorbeeld om trouw te blijven aan jezelf wanneer je voortdurend verandert? Hoe wordt onze identiteit gevormd door zowel interne drijfveren als externe verwachtingen? Het werk en leven van Taylor Swift staat bol van filosofische thema’s over hedendaagse kwesties.
Taylor Swift’s voortdurende evolutie als artiest en haar invloedrijke positie binnen de populaire cultuur laten ons anders kijken en denken. In een tijd waarin sociale media en publieke figuren steeds meer invloed hebben op ons dagelijks leven en onze normen en waarden, biedt de analyse van Taylor Swift’s werk en leven een lens om de wereld te onderzoeken. Filosoof Sigrid Wallaert vertelt wat Swift ons kan leren over kennisonrecht. Ook andere thema’s als reputatie, ethiek en rechtvaardigheid komen deze avond aan bod.
Sluit aan bij de lezingen van verschillende wetenschappers en denk na over hoe een popidool invloed kan hebben op het denken over de maatschappij. Stel ook je eigen vragen.
Sigrid Wallaert is filosoof aan de Universiteit van Gent. Ze is auteur van het boek Kwaad spreken. Wie gelooft de boze vrouw? dat uitkwam bij Letterwerk. Voor Bij Nader Inzien schreef ze een artikel over wat de universiteit kan leren van Taylor Swift.