Michael Zandl, David Eisele, Kolja Huneck | Korzo

Sawdust Symphony

Visueel, betoverend en betekenisvol hedendaags circustheater

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

za 16.12

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 23,00
  • LUX Vriend: € 20,00
  • LUX Podiumpas: € 0,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Koop tickets

Tickets za 16.12

    1. LUX 7 20.30 Koop

Michael Zandl, David Eisele, Kolja Huneck | Korzo

Sawdust Symphony

Visueel, betoverend en betekenisvol hedendaags circustheater

Bekijk trailer

Koop tickets v.a. € 10,50

za 16.12

  1. LUX 7 20.30 Koop
Bekijk trailer

Sawdust Symphony

Visueel, betoverend en betekenisvol hedendaags circustheater

Het stuk Sawdust Symphony is een subliem voorbeeld van hoe visueel, betoverend en betekenisvol hedendaags circustheater kan zijn.
De Volkskrant
Hét bewijs dat circus een prominente plaats in de theaters verdient. Deze verbluffende performance, waarbij zaagsel in het rond vliegt en iemand verzuipt in een emmer lijm, vindt het midden tussen (komische) stunts en poëzie.
NRC
Sawdust Symphony is unique; I have not seen anything like it on stage, in the circus ring or anywhere else. There were echoes of Dada, Samuel Beckett and even Alien but there were moments of breathtaking brilliance, inspired originality and astounding wit. Brilliant, absolutely brilliant.
Arts Talk Magazine
The circus- and theatrical performance of the trio is phenomenal, stunning. We want to see more of this world of magical illusions!
Kultur
With their piece, the three circus artists symbolized the collaboration between people and nature. A symbiosis that couldn't be more beautiful!
Voralberg Online

Ik ben enorm trots dat we deze internationale vlakkevloervoorstelling naar Nijmegen kunnen halen. Deze totaalervaring is super interessant en verrassend en moet je als theaterliefhebber absoluut eens live hebben meegemaakt.

Programmeur Helen de Vries

contemporary circusvoorstelling over te blijven creëren

In een maatschappij waar ouderwets vakmanschap lijkt te verdwijnen, speelt deze contemporary circusvoorstelling in op het menselijk verlangen om alsmaar te blijven creëren: het proces van idee tot werkelijke constructie, de relatie tussen de mens en zijn gereedschap en de tragiek van het werken aan een project. Drie geobsedeerde personages nemen het publiek mee in een unieke ‘do it yourself’ ervaring waarin zij de eigen werkruimte én zichzelf ontdekken en transformeren.

Programma voor de Stad

Deze voorstelling is onderdeel van ‘Programma voor de Stad’. Met ‘Programma voor de stad’ bieden de 3 Nijmeegse podia – Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Het doel van de samenwerking is om meer Nijmegenaren kennis te laten maken met een bijzonder en divers cultuuraanbod, en zo cultuurparticipatie van de inwoners te stimuleren. In seizoen 2023-2024 brengen de podia gezamenlijk vier voorstellingen.

woensdag 25 oktober 2023 | De Lindenberg
LeineRoebana – Cabaret Deconstruit

donderdag 7 t/m zaterdag 9 december 2023 | Stadsschouwburg
Jakop Ahlbom Company – Knock-Out

zaterdag 16 december 2023 | LUX
Michael Zandl, David Eisele, Kolja Huneck – Sawdust Symphony

zaterdag 6 april 2024 | De Lindenberg
Rikkert van Huisstede – Boys won’t be boys (nieuwe cast!)

woensdag 22 mei 2024 | Stadsschouwburg
Jim Deddes & Oscar Aerts – DE JOARDY SHOW