Theatergroep Aluin

Dit is van ons

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

za 20.01.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 19,00
  • LUX Vriend: € 16,00
  • LUX Podiumpas: € 0,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets za 20.01.24

    1. LUX 7 20.30 Koop

Theatergroep Aluin

Dit is van ons

Koop tickets v.a. € 10,50

za 20.01.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

Dit is van ons

Over Dit is van ons

Aluin speelt oersterke, tijdloze, meeslepende verhalen en brengt deze terug tot de kern. Dit is van ons is een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder aan het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis.

Dit is van ons is een hilarische en schrijnende confrontatie met een omstreden voorouder aan het begin van een serie donkere bladzijden uit onze geschiedenis. Activiste Just stelt zichzelf de vraag hoe een klein land als Nederland zo welvarend geworden is. Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt hem uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich ineens zien te redden in een wereld die helemaal anders is gaan denken over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten. Weet hij zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij?

Tijdgeestkomedie

Theatergroep Aluin maakt van deze ingrijpende materie een tijdgeestkomedie. Met een gloednieuwe tekst laat het gezelschap het publiek in de spiegel van het verleden kijken. Moet je gebeurtenissen in zijn eigen tijd zien? Of is dat de grootst denkbare dooddoener?

Ontdek ons programma

233℃

A case for the existence of god

A Family Business - Bye Bye Daddy

Blue hour

Boys Won't Be Boys

De Dresser