sluit

Over Stichting LUX

LUX biedt een onafhankelijk en vrijzinnig podium in Nijmegen voor nieuwe ontwikkelingen in kunst, cultuur en media.

Een plek waar ruimte is voor spraakmakende programma’s, van arthouse films en vlakkevloertheater, tot dans, muziek, debat en gesprek, en alle combinaties daarvan. Daarnaast is Café LUX een bruisende en gastvrije ontmoetingsplek, waar je de hele dag terecht kunt voor een kop koffie of glas wijn, ontbijt, lunch, borrel en diner. Een fijne plek waar je kunt flexwerken, samenkomen en ontmoeten of kunt napraten over films en voorstellingen.

ANDERS KIJKEN
Bovenal zijn we onafhankelijk en vrijzinnig, en continu in beweging. Met onze kleinschalige en vernieuwende programmering hopen wij onze bezoekers te inspireren. Uit te dagen. Andere perspectieven te bieden. Anders te kijken. Naar jezelf en de wereld.

Met onze programmapijlers film, podium en debat bieden we een kritisch platform, waarin kunst en wetenschap, maatschappelijke thema’s en uitdagende en grensoverschrijdende ontwikkelingen centraal staan. Om dit te bereiken werken we samen met een groot aantal (maatschappelijke) partners, waaronder de Radboud Universiteit, Radboud Reflects, Driestroom en Spectrum. Daarnaast werken we samen met Nijmeegse culturele partners, mediaorganisaties, theatermakers en lokale en nationale collega­filminstellingen als Movie Machine en EYE Amsterdam.

LUX is aangesloten bij de NVBF (Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters) en VNFO (Vereniging Nederlands Filmtheater Overleg).

ANBI
LUX heeft een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) status. Klik hier om de gegevens van deze registratie in te zien.

GOVERNANCE CODE CULTUUR
Wij onderschrijven de Governance Code Cultuur. De cultuursector kenmerkt zich door grote diversiteit, maar voor de gehele sector geldt hetzelfde: het werken met gemengde financiering, risicobeheer, toezicht en verantwoording is zwaarder gaan tellen. Organisaties die zich hiervan bewust zijn hanteren de Governance Code Cultuur. De Code is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector.

Sinds 20 april 2012 werken wij met een Raad van Toezicht model. De Raad bestaat uit de volgende leden:
Paul van Buul
Henriette Honée
Tom van Nouhuys
Sigrid Wertheim

De Raadsleden voeren hun functie onbezoldigd uit.

Jaarrekeningen: 2015 / 2016  / 2017 / 2018 / 2019 / 2020

Jaarverslagen: 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?