sluit

Spinvis & Saartje van Camp

Neveldieren (reprise)

Nog één keer spelen Spinvis en Saartje Van Camp de voorstelling Neveldieren. “Muziek die het hart sneller doet kloppen in verwondering of in een beweging van schoonheid en verbazing. Dat is wat Neveldieren met het publiek doet.” – 8weekly ★★★★.

In deze voorstelling wekken ze de mythologische neveldieren tot leven in de wereld van nu. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze wezens ons toe. Eeuwenoud zijn ze. Soms mens, soms dier, soms man, soms vrouw, soms geen van beiden of allebei. Wat drijft hen? Waarom zijn ze nog altijd hier?

‘…En toen het dauw des nachts op de landen nederdaalde, kwamen neveldieren in den droomen van den menschen…’ 

Over Spinvis & Saartje van Camp

Spinvis is een van de eigenzinnigste en veelzijdigste artiesten in het Nederlandse poplandschap. Hij ontving diverse prijzen, waaronder de Popprijs, de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs, de Johnny van Doornprijs en de Gouden Notekraker. In oktober 2020 verscheen zijn geweldig ontvangen album ‘7.6.9.6.’. Saartje van Camp is opgeleid als klassiek celliste en vond de laatste jaren ook steeds meer haar eigen stem als zangeres en als maker. Naast de samenwerking met Spinvis werkte ze o.a. met Orkater, Het Rosa Ensemble en nam ze cd’s op met Izaline Calister, Anne Chris, Wende Snijders, Thijs Borsten, Alex Roeka en Jeroen Zijlstra.

Lennaert Nijgh Prijs 2023

Tijdens het Buma Gala 2023 ontving Spinvis de prestigieuze Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstdichter.

  • Muziek die het hart sneller doet kloppen in verwondering of in een beweging van schoonheid en verbazing. Dat is wat Neveldieren met het publiek doet.
    8weekly
  • Wij genoten met volle teugen van een bijzonder muzikale fantasieprikkelende trip tussen sprookjes en realiteit...schoonheid...betoverend muzikaal spel en prachtige beelden op het scherm.
      Musiczine.net