Picl

Vanuit huis de nieuwste arthousefilms kijken

Navigeer door ons menu

Via online filmzaal Picl zie je veel van onze (nieuwste) films en documentaires vanuit je eigen woonkamer! LUX, maar dan thuis. Alle films zijn full HD en op alle apparaten te bekijken, zoals Smart TV, tablet, smartphone, laptop en computer.

In samenwerking met diverse filmtheaters – waaronder LUX – biedt Picl een uitgebreide selectie aan films die net uitgebracht zijn, maar ook films die niet langer in het filmtheater te zien zijn. Het aanbod varieert per filmtheater. Je bekijkt de films on demand, dus je hoeft geen abonnement af te sluiten. Prijzen voor het bekijken van een Picl-film variëren van € 4,99 tot € 8,99. En: een deel van het tarief dat je betaalt om de film online te huren gaat naar het filmtheater waar je de film geselecteerd hebt.

Hoe werkt Picl?

1. Kies hier de film die je wilt kijken;
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay);
3. Start de film (48 uur te bekijken).

Tip van onze programmeur: Tótem

“Een van de mooiste films die ik dit jaar zag tijdens het Filmfestival in Berlijn. Een prachtig klein drama met zo ontzettend veel warmte en liefde voor het leven gemaakt. Je zou de film (en vooral de kleine Sol) het liefst een enorme knuffel willen geven.”

Linda Croonen

Best bekeken op Picl – top 5

  1. Aftersun | Een gelaagd vakantiedrama dat de fragiliteit van een vader en dochter afwisselt met hartverwarmende scènes.
  2. Inside Aut | Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: “Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?” Ze leest een blogpost over vrouwen met autisme en dan begint er iets te dagen.
  3. The Quiet Girl | De glooiende heuvels van het Ierse platteland en de harmonieuze toon van de Ierse taal vormen de basis van dit ingetogen drama vol liefde. An Cailín Ciúin, zoals de titel in het Iers klinkt, was genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film en gaat over het vinden van je eigen plek.
  4. After Love | Wat als je geliefde na jaren samen iemand anders blijkt te zijn? Het overkomt Mary, die kort na de dood van haar man erachter komt dat hij grote geheimen verborgen hield.
  5. Rose | Een roadtrip naar Parijs en een schizofrene zus met een verborgen agenda, dat zijn de ingrediënten van deze Deense feelgoodfilm. Met fijne humor en idyllische locaties à la Intouchables, werd dit drama in Denemarken een hit en wist het hier de publieksprijzen te winnen op filmfestivals in Leiden en Leeuwarden.

Over online filmplatform Picl

Picl is een initiatief van liefhebbers van de Nederlandse cinema en arthousefilms. Het doel van het online platform is om documentaires en artistieke films een groter deel van hun potentiële publiek te laten bereiken.

Meer informatie: picl.nl/lux

Nieuw: PEPR

Pepr is het nieuwe podium waar je krachtige films van Zwarte makers en verhalen uit de Zwarte diaspora vindt; met nieuwe films en belangrijkste klassiekers die eerder niet of nauwelijks in de Nederlandse filmtheaters of online aangeboden worden. De Pepr-films zijn te vinden op picl.nl/pepr