Bezoekersinformatie

Alle informatie rondom je bezoek

Op deze pagina vind je alle bezoekersinformatie voor het plannen van je filmmiddag of je avondje uit. Tot snel!

Bezoekadres

LUX
Mariënburg 38 – 39
6511 PS Nijmegen

Met de fiets

Kom je met de fiets, dan kun je je fiets gratis bewaakt parkeren bij de fietsenstallingen Mariënburg of Plein 1944.

Met openbaar vervoer

We zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Plan je reis makkelijk en snel via 9292 of met de reisplanner van NS.

Parkeren

Rondom LUX vind je ruim voldoende parkeergelegenheid.
De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn:

Invalidenparkeerplaatsen

Voor de parkeergarages in het centrum geldt van 18.00 tot 08.00 uur een goedkoop tarief. Parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers en gehandicapten vind je naast en tegenover Salade2Go in Klein Mariënburg.

LUX & Café

Maandag t/m zondag:
10.00 uur – 01.00 uur

Onze keuken is dagelijks geopend van 12.00 uur t/m 21.00 uur.

Tijdens de feestdagen:
Zondag 24 t/m dinsdag 26 december 2023: 10.00 uur – 01.00 uur
Zondag 31 december 2023: 10.00 uur – 20.00 uur
Maandag 1 januari 2024: 12.00 uur – 01.00 uur

Kassa

Maandag t/m donderdag:
13.00 uur – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling
Vrijdag & zaterdag:
11.00 uur – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling
Zondag:
10.00 uur – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling

Tijdens de feestdagen:

Zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari: 10.45 uur – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling
Maandag 25 & dinsdag 26 december: 11.15 uur –  tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling.
Zondag 31 december: 11.00 uur –  tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling.
Maandag 1 januari 2024: 12.00 uur – tot een kwartier na aanvang van de laatste voorstelling.

Heb je een vraag? Dan helpen we je graag!

E-mail: [email protected]
Telefoon: 024-38 16 859 (tijdens openingstijden van de kassa)

In verband met de veiligheid van onze medewerkers kun je bij ons alleen met pin betalen. Contante betalingen nemen wij niet aan.

LUX is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.

 • Er is een lift aanwezig; alle filmzalen bereikbaar zijn voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.
 • Er is een rolstoeltoegankelijke toilet aanwezig.
 • Voor alle filmzalen geldt dat de rolstoelplekken ingericht moeten worden. Daarom vragen wij je deze plekken van te voren telefonisch te reserveren via 024-38 16 859.
 • Onze Theaterzaal (LUX 7) heeft geen specifieke rolstoelplaatsen. Rolstoelen worden altijd bij de voorste rij geplaatst. Voor voorstellingen in deze zaal is het mogelijk online een kaartje te kopen. We vragen je nog wel om na aankoop telefonisch door te geven dat je als rolstoelgebruiker aanwezig zult zijn, zodat ons team op de desbetreffende avond op de hoogte is van je bezoek. Dit kan via 024-38 16 859.

Het geluid van de film horen via hoofdtelefoon, oortjes of gehoorapparaat? Twee filmzalen (LUX 6 en de Joris Ivens zaal) zijn uitgerust met het Sennheiser MobileConnect systeem.

Hoe werkt het?

 1. Download de Sennheiser MobileConnect app in de appstore of playstore;
 2. Ga naar de desbetreffende filmzaal en verbind je smartphone met het wifi-netwerk LUX-Senn;
 3. Scan de QR-code bij de ingang van de filmzaal;
 4. Je apparaat wordt nu automatisch verbonden met het filmgeluid.

LUX leeft de regelgeving rond kijkwijzer strikt na. Aan de kassa of bij de kaartcontrole kan om legitimatie worden gevraagd in geval van gerede twijfel. Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Dat betekent dat Kijkwijzer informatie in de vorm van waarschuwingen biedt. De leeftijden van Kijkwijzer kennen echter ook een wettelijk aspect. Dit is geregeld in Artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht. Het artikel zegt letterlijk: ‘Met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft hij die een afbeelding of voorwerp, of een gegevensdrager, bevattende een afbeelding waarvan de vertoning schadelijk is te achten voor personen beneden de leeftijd van zestien jaar, verstrekt, aanbiedt of vertoont aan een minderjarige van wie hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, dat deze jonger is dan zestien jaar’.

Helaas is dit niet mogelijk. Wij zijn gebonden aan de wettelijke bepalingen.
Als wij een jonger persoon toelaten tot een film met een keuring voor 16 jaar en ouder, dan zijn wij strafbaar. Dit is de reden dat wij, ongeacht aanwezige personen die ouder dan 16 jaar zijn, de toegang moeten weigeren.

Het is toegestaan om onder begeleiding van een volwassene een film met een keuring van 12 jaar en ouder te bekijken. Zonder begeleiding is dit helaas niet mogelijk.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen rondom je bezoek. Heb je vragen over kaartverkoop en kortingen? Lees dan hier meer.
Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

De filmweek loopt landelijk van donderdag tot en met woensdag. Elke maandagavond publiceren wij het programma van de daarop volgende speelweek. Voor speciale filmvertoningen, theater, muziek, dans en debat maken we vaak al eerder ons programma bekend.

LUX is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.

 • Er is een lift aanwezig; alle filmzalen bereikbaar zijn voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.
 • Er is een rolstoeltoegankelijke toilet aanwezig.
 • Voor alle filmzalen geldt dat de rolstoelplekken ingericht moeten worden. Daarom vragen wij je deze plekken van te voren telefonisch te reserveren via 024-38 16 859.
 • Onze Theaterzaal (LUX 7) heeft geen specifieke rolstoelplaatsen. Rolstoelen worden altijd bij de voorste rij geplaatst. Voor voorstellingen in deze zaal is het mogelijk online een kaartje te kopen. We vragen je nog wel om na aankoop telefonisch door te geven dat je als rolstoelgebruiker aanwezig zult zijn, zodat ons team op de desbetreffende avond op de hoogte is van je bezoek. Dit kan via 024-38 16 859.

Het is in LUX niet toegestaan om eigen consumpties te nuttigen. Ons café heeft een ruim assortiment aan drankjes en snacks. Drinken en verpakte snacks die je in het café bestelt, mag je meenemen in de (film)zaal.

Er is geen airconditioning aanwezig in de filmzalen, maar er is wel klimaatbeheersing (Climate Control). Dat betekent het hele jaar door een aangename temperatuur in onze filmzalen en in de zomer is het er heerlijk koel.

In elke zaal wordt verse buitenlucht de zaal ingeblazen via de roosters onder de stoelen. Deze verse lucht wordt eerst verwarmd of gekoeld (ligt aan gewenste temperatuur in de zaal) voordat het de zaal wordt ingeblazen. De ‘vuile’ lucht wordt via het systeem bovenin de zaal naar buiten geblazen. Er wordt geen lucht in LUX gecirculeerd of van de ene zaal naar de andere verplaatst. In elke zaal bestaat een systeem dat het co2-gehalte meet (en dus de hoeveelheid mensen in de zaal) en daardoor weet hoeveel verse lucht nodig is.

Ons café

In ons café kun je de hele dag terecht voor een kop koffie of glas wijn, lunch, borrel en diner. Een plek om te ontspannen, ontmoeten, verdiepen en je te laten inspireren. Meer weten? Lees dan hier meer.

In ons café kun je niet reserveren, maar door de snelle doorloop hebben we vaak snel een plekje voor je. Voor grotere groepen bespreken we graag de mogelijkheden. Neem dan contact met ons op via [email protected].