sluit

Educatie

Film en beeld is overal. Jongeren kijken, delen en maken de hele dag door beeldverhalen. Maar zijn we ons wel bewust van hoe beeld ons stuurt? Leren over beeldtaal en filmeducatie is belangrijker dan ooit.

 

 

 

 

Film opent deuren naar andere werelden, culturen, ideeën en tijden. Met onze filmeducatieprogramma’s hopen we jongeren door verschillende lenzen te leren kijken, om zo met een open blik de complexe wereld van vandaag en morgen stukje bij beetje beter te leren begrijpen.

Onze programma’s zijn actief, prikkelend, reflectief en gericht op samen leren. Ons uitgangspunt is het herkennen en bewust worden van zichtbare en onzichtbare keuzes achter bewegend beeld en zo te leren begrijpen hoe beeld ons stuurt. Dit doen we door film en media in te zetten als middel én als doel. Jongeren ontwikkelen kennis en vaardigheden om film en beeldtaal te duiden én te gebruiken.

Ons aanbod sluit buiten de culturele ontwikkeling van leerlingen ook aan bij thema’s als burgerschap, geschiedenis, taal en mediawijsheid. Naast het reguliere aanbod bieden we ook maatwerk en zijn we partner van scholen die zelf met een idee komen op het gebied van media- en filmeducatie.

Filmeducatie ook integreren in jouw lessen?

Wil je direct contact? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 024 38 16 830.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?