sluit

Educatie

Film is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Van speelfilms tot telefoonopnames, van nieuwsitems tot vlogs: bewegende beelden zijn overal. Jongeren kijken, maken en delen constant beeldverhalen. Het begrijpend leren kijken en maken is dan ook onmisbaar in onze mediarijke maatschappij.

Via onze educatieve programma’s ontwikkelen leerlingen de kennis, vaardigheden en houdingen om film en beeldtaal te onderzoeken én gebruiken. Laat je meevoeren naar andere culturen, vervlogen tijden, mogelijke werelden of toekomstige scenario’s. Wij zijn overtuigd van de kracht waarmee film en theater onderwerpen bespreekbaar en begrijpelijk maken voor een jonge doelgroep.

We bieden het hele schooljaar door verschillende educatieve activiteiten en programma’s gericht op het primair onderwijs, en het voortgezet onderwijs & mbo. Het aanbod sluit niet alleen aan bij de culturele ontwikkeling van leerlingen, maar ook bij thema’s als burgerschap, taal en mediawijsheid. Ga met leerlingen naar een (film-)voorstelling, boek een verdiepend college, leer zelf films maken of bezoek één van de festivals die bij ons plaatsvinden. Naast het reguliere aanbod bieden we ook maatwerk en zijn we partner van scholen die zelf met een idee komen op het gebied van media- en filmeducatie.

INTERESSE IN EEN EDUCATIE PROGRAMMA?
Heb je interesse in een educatieprogramma of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem contact op met onze afdeling Educatie. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 024 38 16 830.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden