sluit

Educatie

Het is de komende periode lastig om buiten de school activiteiten te organiseren. We hebben daarom een aantal manieren bedacht om het onderwijs tegemoet te komen, zoals online workshops en vaste tarieven.

We bieden diverse online workshops aan, bovendien zorgen we ervoor dat het benodigde lesmateriaal (iPads, microfoons, statieven) op school afgeleverd wordt. Ook hebben we in samenwerking met streamingsplatform Picl een speciaal educatietarief bepaald voor een aantal bijzondere titels (met lesmateriaal!). Zo kunnen leerlingen – ook vanaf school of thuis op de bank – genieten van de mooiste arthouse films!

Wil je meer weten of ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Stuur een mailtje naar [email protected] We denken graag met je mee!

TIP #1: Online workshop Nepnieuws
Wat is echt en wat is nep? En welke invloed heb jij als maker op kijkers? In deze workshop analyseren we verschillende manipulatietechnieken in film en media en gaan leerlingen zelf een gekleurd media-item te maken.


Tip #2: De eindmusical op het witte doek!

Zie je de eindmusical van groep acht in het water vallen vanwege de Corona-crisis? Om de leerlingen toch die grootse jaarafsluiting te geven die ze verdienen bieden we de mogelijkheid aan om de eindmusical als film in première te laten gaan in LUX. Een filmdocent van LUX zal een opname maken van de musical en deze editen tot een film. Trek daarna je mooiste galakleren aan, ga met je leerlingen over de rode loper, drink een glaasje kinderchampagne en zie de hele klas schitteren op het witte doek!

Jongeren kijken, maken en delen constant beeldverhalen. Sociale media, nieuwsitems, vlogs en speelfilms: film is overal. Beeldtaal is inmiddels net zo belangrijk als geschreven en gesproken taal. Maar weten we eigenlijk wel hoe bewegend beeld ons stuurt?

In onze educatieprogramma’s richten we ons op het herkennen en het bewust worden van de zichtbare en onzichtbare keuzes achter bewegend beeld. Jongeren ontwikkelen kennis en vaardigheden om film en beeldtaal te duiden én te gebruiken. Laat je meevoeren naar andere culturen, vervlogen tijden, mogelijke werelden of toekomstige scenario’s. Wij zijn overtuigd van de kracht waarmee film en theater onderwerpen bespreekbaar en begrijpelijk maken voor een jonge doelgroep.

We bieden het hele schooljaar door verschillende educatieve activiteiten en programma’s gericht op het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. Het aanbod sluit niet alleen aan bij de culturele ontwikkeling van leerlingen, maar ook bij thema’s als burgerschap, taal en mediawijsheid. Ga met leerlingen naar een (film-)voorstelling, boek een verdiepend college, leer zelf films maken of bezoek één van de festivals die bij ons plaatsvinden. Naast het reguliere aanbod bieden we ook maatwerk en zijn we partner van scholen die zelf met een idee komen op het gebied van media- en filmeducatie.

INTERESSE IN EEN EDUCATIE PROGRAMMA?
Heb je interesse in een educatieprogramma of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem contact op met onze afdeling Educatie. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 024 38 16 830.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden