Educatie

Van de klas tot de filmzaal

Nieuwsbrief

Wil jij ook werken met filmeducatie in jouw klas? Krijg eens per kwartaal onze nieuwsbrief met praktische filmtips voor in de klas en ons laatste aanbod workshops, schoolvoorstellingen en op maat gemaakte lespakketten.

Inschrijven

Film en beeld is overal. Jongeren kijken, delen en maken de hele dag door beeldverhalen. Maar zijn we ons wel bewust van hoe beeld ons stuurt?

Film opent deuren naar andere werelden, culturen, ideeën en tijden. Met onze filmeducatieprogramma’s hopen we jongeren door verschillende lenzen te leren kijken, om zo met een open blik de complexe wereld van vandaag en morgen stukje bij beetje beter te leren begrijpen.

Onze programma’s zijn actief, prikkelend, reflectief en gericht op samen leren. Ons uitgangspunt is het herkennen en bewust worden van zichtbare en onzichtbare keuzes achter bewegend beeld en zo te leren begrijpen hoe beeld ons stuurt. Jongeren ontwikkelen kennis en vaardigheden om film en beeldtaal te duiden én te gebruiken.

Ons aanbod sluit buiten de culturele ontwikkeling van leerlingen ook aan bij thema’s als burgerschap, geschiedenis, taal en mediawijsheid. Naast het reguliere aanbod bieden we ook maatwerk en zijn we partner van scholen die zelf met een idee komen op het gebied van media- en filmeducatie.

Ons aanbod voor primair onderwijs

Film en beeld is overal, maar weten we eigenlijk wel hoe beeld ons stuurt? Onze educatieprogramma’s zijn gericht op het leren ‘lezen’ van beelden en kritisch leren kijken.

Lees meer

Ons aanbod voor voortgezet onderwijs

Jongeren kijken, maken en delen de hele dag door beeldverhalen. Het is daarom belangrijker dan ooit om ze beelden te leren ‘lezen’ en hen vaardigheden bij te brengen om weerbaar te worden in onze digitale samenleving.

Lees meer

Onze filmcoaches

Linde Schut | Programmamaker educatie & filmcoach
[email protected]

Juan Rooijakkers | Programmamaker educatie, filmcoach en videograaf
[email protected]

Contact

Wil je graag even overleggen of sparren over een leuk idee? Of wil je meer informatie over een project?  Neem gerust op met onze afdeling Educatie, we helpen je graag verder. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 024 38 16 830.