sluit

Educatie

Laat je meevoeren naar andere culturen, vervlogen tijden, mogelijke werelden of toekomstige scenario’s. Wij zijn overtuigd van de kracht waarmee film en theater onderwerpen bespreekbaar en begrijpelijk maken voor een jonge doelgroep.

Ze verbreden je horizon en laten je anders kijken: naar jezelf en naar de wereld om je heen. Film- en mediavaardigheden zijn bovendien onmisbaar in de beeldcultuur waarin kinderen en jongeren vandaag de dag opgroeien.

We bieden het hele schooljaar door verschillende educatieve activiteiten en programma’s gericht op het primair onderwijs, en het voortgezet onderwijs en mbo. Het aanbod sluit niet alleen aan bij de culturele ontwikkeling van leerlingen, maar ook bij thema’s als burgerschap, taal en mediawijsheid. Ga met leerlingen naar een (film-)voorstelling, boek een verdiepend college, leer zelf films maken of bezoek één van de festivals die in LUX plaatsvinden. Naast het reguliere aanbod bieden we ook maatwerk en zijn we partner van scholen die zelf met een idee komen op het gebied van media- en filmeducatie.

Heb je vragen of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem dan contact op met de afdeling Educatie.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden