sluit
do 18 jan

Bereid je voor op de gemeenteraadsverkiezingen bij ons

Hoe blijft Nijmegen een duurzame en woonbare stad, en wie vertegenwoordigt de belangen van jonge Nijmegenaren? In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart organiseren we een reeks verkiezingsdebatten met uiteenlopende thema’s. De reeks debatten start maandag 29 januari en eindigt donderdag 22 maart.

Thema’s
Tijdens het eerste debat staat het klimaat centraal. Hoe kunnen de stad en het omliggende landschap duurzamer worden ingericht? Voor de jonge kiezers wordt het debat Keuzestress georganiseerd, hierin worden vragen beantwoord zoals: waar vind je betaalbare woonruimte? Is er na jarenlange studie ook werk te vinden in Nijmegen? In het debat Een passend huis voor iedereen gaan de politieke partijen met elkaar in gesprek over de woningmarkt. Twee dagen voor de verkiezingen strijden de lijsttrekkers van de elf verkiesbare partijen met elkaar om de kiezers.

Theaterdebat
Dinsdag 27 februari kruipt José Kuijpers in de solo Niemand wacht op je in de huid van drie vrouwen die op zoek zijn naar nieuwe politieke inspiratie en niet langer willen wachten, maar willen doen. De voorstelling wordt gespeeld in het hart van de politieke arena: de Raadzaal. Na afloop vindt er een nagesprek plaats met Nijmeegse burgers en politiek: hoe zet je betrokkenheid om in daden en bij wie ligt de verantwoordelijkheid?

The Day After
Donderdag 22 maart, de dag na de verkiezingen, analyseren we in samenwerking met de Gelderlander de verkiezingsuitslagen. Journalisten Rob Jaspers en Geert Willems ondervragen de verkozen politici: wat zijn de mogelijke coalities?

Programma
MA 29 JAN – Nijmegen in 2030
MA 26 FEB – Keuzestress
DI 27 FEB – Matzer – Niemand wacht op je
MA 12 MRT – Een passend huis voor iedereen
MA 19 MRT – De grote verkiezingsavond: het slotdebat
DO 22 MRT – The Day After