sluit
do 2 apr

LUX gesloten t/m 28 april i.v.m. Coronavirus

UPDATE 2 april 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van 31 maart 2020 zijn de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus (COVID-19) verlengd tot dinsdag 28 april. Alle evenementen blijven tot 1 juni 2020 verboden. Met het oog op alle onzekerheden hebben we alle programma’s voor podium, debat, specials en educatie tot 1 juni 2020 geannuleerd. Of we vanaf dinsdag 28 april weer open kunnen met onze horeca en kunnen starten met onze reguliere filmvertoningen is op dit moment nog niet duidelijk.

Voorop staat de gezondheid van jullie en onze medewerkers! We willen jullie bedanken voor alle support en positieve berichten die we van jullie ontvangen. Jullie steun geeft ons de motivatie om er, vanuit huis, voor te blijven gaan – zodat we jullie straks opnieuw een gevarieerd programma’s kunnen aanbieden- en in de tussentijd online via ‘LUX bij je thuis’ (lux-nijmegen.nl/thuis).

VEELGESTELDE VRAGEN

1. Gaan de voorstellingen na 1 juni door?
Daar kunnen wij helaas nog geen duidelijk antwoord op geven. We volgen de landelijke maatregelen. Alle programma’s voor podium, debat, specials en educatie zijn tot 1 juni 2020 geannuleerd. Of we vanaf dinsdag 28 april weer open kunnen met onze horeca en kunnen starten met onze reguliere filmvertoningen is op dit moment nog niet duidelijk. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is, wordt deze zo snel mogelijk op onze website geplaatst. Voor reeds gekochte kaarten, zie ons retourbeleid bij punt 5.

2. Is LUX bereikbaar nu jullie zijn gesloten?
Ja, je kunt ons nog steeds bereiken. De kassa is beperkt bereikbaar via e-mail via [email protected]. Alle andere afdelingen zijn, voor zo ver mogelijk, per e-mail bereikbaar.

3. Hoe kan ik op de hoogte blijven van alles omtrent LUX?
Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen via onze social media-kanalen: Facebook en Instagram.

4. Kan ik LUX steunen in deze moeilijke tijd?
We vinden het hartverwarmend hoeveel reacties we ontvangen, dankjewel! Je kunt ons steunen door online een LUX arthousefilm te kijken via Picl, het grootste deel van het tarief dat je betaalt om de film te huren gaat naar ons.

Ook kun je LUX Vriend worden. Als LUX Vriend draag je bij aan cultuur in Nijmegen, zodat wij onze missie kunnen blijven voortzetten: mensen inspireren anders te kijken, naar zichzelf en de wereld om ons heen. Als je LUX Vriend wordt, sluit je een jaarabonnement af (voor € 19,50 per jaar). Met deze Vriendenpas krijg je als we weer open zijn o.a. een jaar lang € 3,00 korting op alle filmvertoningen, podiumvoorstellingen en alle debatten van LUX, de mogelijkheid in de voorverkoop kaarten te kopen voor geselecteerde programma’s en festivals (zoals Best of the Fest) en word je per mail op de hoogte gehouden over exclusieve aanbiedingen voor Vrienden.

En onze koffieleverancier Tribes heeft een leuk initiatief bedacht waarmee ze de horeca een handje willen helpen: een speciaal ontwikkelde koffiemelange ‘Lockdown Coffee‘ verkrijgbaar in espressobonen en in capsules voor je Nespresso machine. Per gekochte zak bonen of doos capsules doneren zij € 5,00 aan jouw favoriete horecagelegenheid, bijv. LUX. Dat betekent lekkere koffie voor jou en je familie of huisgenoten, en voor ons een steuntje in de rug. Te bestellen via www.lockdowncoffee.nl.

Lees hier meer over de mogelijkheden om ons te steunen.

5. Ik heb kaarten voor een voorstelling die vóór 1 juni plaatsvindt. Wat is het retourbeleid van LUX?
Het opstellen van het retourbeleid voor alle kaarten die voor de periode vanaf 15 maart 2020 tot 1 juni 2020 voor een voorstelling in LUX gekocht zijn, is voor ons een complex proces. Dit omdat we met veel verschillende partijen te maken hebben die allen het beste willen voor de culturele sector, maar ook nog niet alles duidelijk (kunnen) hebben. Voor ons – met onze disciplines film, filmspecials, theater, muziek, dans, debat, filmeducatie en filmcursussen – is dit dan ook een behoorlijke uitdaging dit af te stemmen met alle makers, producenten, fondsen, branche organisaties, het Ministerie, de Gemeente en natuurlijk onze gasten.

Bekijk hieronder voor welk type voorstelling je kaarten hebt en wat we doen met de gekochte kaarten.

Podium (Theater, Muziek of Dans)
Op dit moment zijn wij achter de schermen druk bezig om de voorstellingen zoveel mogelijk te verplaatsen. Het is momenteel echter nog onduidelijk of er direct na het opheffen van de maatregelen ter bestrijding van Corona weer gespeeld kan worden. Daarom zullen nieuwe speeldata voorlopig nog niet gecommuniceerd kunnen worden. Deze afspraak is landelijk gemaakt in nauw overleg met de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties), de VVP (Vereniging Vlakkevloer Podia) en de theaterproducenten.

Het is niet alleen een onzekere tijd voor ons als theater, maar zeker ook een onzekere tijd voor gezelschappen, makers en spelers. Vele voorstellingen waren bijna klaar en stonden op het punt begin maart in première te gaan. Decors waren gemaakt, teksten zijn geschreven, acteurs hebben hun teksten ingestudeerd. Op dit moment is het onzeker of deze voorstellingen überhaupt nog gespeeld kunnen worden, als op een later moment de theaters weer open gaan in verband met beschikbaarheid van de zalen, beschikbaarheid van acteurs, bereidheid van het publiek. En tevens belangrijk: het is ook onzeker of deze voorstellingen in het gedrang komen met de voorstellingen die voor 2020/2021 bedacht, gemaakt en geprogrammeerd zijn – omdat we niet weten tot wanneer deze maatregelen aanhouden. De investering (van tijd en geld) ligt nu volledig bij de gezelschappen – zij konden hun investering eruit halen door de voorstellingen in het hele land te spelen. De vraag is welke investeringen deze gezelschappen nog kunnen doen als deze maatregelen voorbij zijn?
Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen wij dus pas in een later stadium meer informatie geven over de afwikkeling van de kaarten die reeds gekocht zijn. Tot nader bericht worden daarom gekochte kaarten niet teruggenomen. Ook worden er nu geen tegoedbonnen verstrekt. Zodra er meer duidelijkheid is over het opheffen van beperkingen, plaatsen wij deze informatie op deze website en ontvangen kaartkopers per e-mail bericht. We hopen op ieders begrip in deze bijzondere situatie.

Film regulier
Alle kaartkopers ontvangen begin april een persoonlijk bericht van ons over de annulering van het programma.
We bieden kaartkopers 3 opties:
1. Je kunt LUX steunen in deze moeilijke tijd en je geld niet terugvragen. Hiermee doneer je je volledige aankoopbedrag aan LUX.
2. Je ontvangt een vrijkaart voor een film naar keuze op een dag naar keuze geldig t/m 31 december 2020, een z.g. Corona-vrijkaart
3. Restitutie van je aankoopbedrag.

Filmspecial
Er is een heel aantal filmspecials gepland. Voor sommige zal een alternatieve datum worden gezocht, andere specials zullen permanent afgelast worden. We annuleren nu alle geplande specials. Kaartkopers ontvangen begin april een persoonlijk bericht van ons over de annulering van het programma. Indien een voorstelling verzet wordt, zal ook deze groep een nieuw kaartje moeten kopen.
We bieden kaartkopers 2 opties:
1. Je kunt LUX steunen in deze moeilijke tijd en je geld niet terugvragen. Hiermee doneer je je aankoopbedrag aan LUX.
2. Restitutie van je aankoopbedrag.

PaasFilmOntbijt
Dit wordt afgelast. Kaartkopers ontvangen begin april een persoonlijk bericht van ons over de annulering van het programma.
We bieden kaartkopers 2 opties:
1. Je kunt LUX steunen in deze moeilijke tijd en je geld niet terugvragen. Hiermee doneer je je aankoopbedrag aan LUX.
2. Restitutie van je aankoopbedrag.

Een filmcursus-reeks
De cursusreeks De Grote Regisseurs zou 15 april starten. Deze cursus wordt afgelast.
We bieden kaartkopers 2 opties:
1. Je kunt LUX steunen in deze moeilijke tijd en een deel van je cursusgeld niet terugvragen. Hiermee doneer je een deel van je aankoopbedrag aan LUX.
2. Restitutie van je aankoopbedrag.

Filmkring
Er staan nog 3 films, 6 middagen open tot einde seizoen. Deze gaan we proberen in te halen. Bestaande data worden geannuleerd en er wordt gezocht naar alternatieve data. Zodra deze alternatieve data bekend zijn, nemen we contact op met de kaartkopers.

Filmeducatie PO & VO
Hiervoor heeft onze educatiemedewerker inmiddels persoonlijk contact met de contactpersonen van de onderwijsinstelling opgenomen.

Debat
Op dit moment zijn wij achter de schermen druk bezig om de debatten indien mogelijk te verplaatsen. We annuleren nu alle geplande debatten. Kaartkopers ontvangen begin april een persoonlijk bericht van ons over de annulering van het programma. Indien een debat verzet wordt, zal deze groep een nieuw kaartje moeten kopen.

We bieden kaartkopers 2 opties:
1. Je kunt LUX steunen in deze moeilijke tijd en je geld niet terugvragen. Hiermee doneer je je aankoopbedrag aan LUX.
2. Restitutie van je aankoopbedrag.

Horeca-evenement
Deze kaarten zijn via de organiserende partij gekocht, deze kaartverkoop loopt dus niet via LUX. Graag met deze partij contact opnemen voor hun retourbeleid.

Let op! We kunnen alleen contact opnemen met kaartkopers die bij ons bekend zijn. Hiermee bedoelen we kaarten die online gekocht zijn of met een pas, want alleen dan hebben we je e-mailadres. Kaartkopers die kaarten anoniem aan de kassa hebben gekocht, roepen we op om per e-mail contact op te nemen met ons via: [email protected].