Filmhub Oost

AANJAGER VAN FILM- EN BEELDEDUCATIE IN GELDERLAND EN OVERIJSSEL

Ben je leraar in het primair, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs en wil je meer doen met film? Filmhub Oost wijst jou de weg naar kant-en-klare filmlessen, activiteiten bij jou in de klas of op locatie en geeft advies en trainingen op maat. We bieden ondersteuning en inspiratie voor beginnende tot gevorderde leraren.

Voor elke leraar die iets met film wil doen: Filmhub Oost is er om je te ondersteunen.

 

BEWEGEND BEELD IS NIET MEER WEG TE DENKEN UIT DEZE TIJD

Daarom is het belangrijk dat leerlingen zich kritisch en bewust door de digitale maatschappij kunnen navigeren. Lessen over beeldtaal of filmkennis als leermiddel zijn er eigenlijk nog maar weinig. En dat terwijl je met film- en beeldeducatie tal van sociale en digitale vaardigheden kunt leren, terwijl je ook nog eens kritisch leert kijken naar de wereld om je heen.

Film- en beeldeducatie draait om het bewust leren kijken, maken en onderzoeken naar alle bewegend beelden om je heen. Door dit toe passen in jouw lessen, help je leerlingen bewegend beeld beter te begrijpen, ontleden en in context te plaatsen. Bovendien sluit je ook nog eens naadloos aan bij hun belevingswereld en stimuleer je het empathisch vermogen.

Film- en beeldeducatie bieden volop kansen om leerlingen te inspireren, te raken en uit te dagen.

FILMHUB OOST HELPT JE OP WEG

Het is ons doel om film- en beeldeducatie te verankeren in het curriculum. Zo wijzen we jou de weg naar inspirerend lesmateriaal, organiseren we trainingen én webinars en kun je onze film-maak-set gratis lenen om met leerlingen zelf filmpjes te maken. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit binnen jouw lessen past, niet andersom. We kunnen je koppelen aan film- en cultuuraanbieders, of adviseren op specifieke vraagstukken.

Filmhub Oost bestaat uit leden met een achtergrond in cultuureducatie, onderwijs, sociaalpedagogisch werk en digitale media en film. Wij hebben de kennis en kunde in huis om jou verder te helpen.

 

MEER INFORMATIE

Wil jij een educatief filmproject ontwikkelen, een filmmaker of -docent spreken, of heb je een andere vraag over filmeducatie? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op via [email protected] of kijk op www.filmhuboost.nl. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via LinkedIn, Facebook, Instagram en/of via onze maandelijkse nieuwsbrief.

Filmhub Oost is een initiatief en samenwerking van filmtheaters LUX en Concordia, en wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlands Filmfonds, Provincie Gelderland en Provincie Overijssel. Netwerk Filmeducatie wordt gecoördineerd door Eye Filmmuseum.