Likeminds

Alter

Muzikale migratiereis over de diepste wonden en pijn in een familie

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

do 07.11

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 18,00
  • LUX Vriend: € 15,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets do 07.11

    1. LUX 7 20.30 Koop

Likeminds

Alter

Muzikale migratiereis over de diepste wonden en pijn in een familie

Koop tickets v.a. € 10,50

do 07.11

  1. LUX 7 20.30 Koop

Alter

Muzikale migratiereis over de diepste wonden en pijn in een familie

“Op ontroerende wijze laat ze een jonge vrouw zien die op drift raakt vanwege een emotioneel afwezige vader, een moeder die alles van zich af laat glijden, en grootouders die een stille verbittering met zich meedragen.”
Theaterkrant

Theater is voor mij bij uitstek de plek waar ik thema’s die mij bezighouden een vorm kan geven waardoor ze de kijker, hoe intiem soms ook, troost en een zekere mate van catharsis kunnen bieden. Het kleine vergroten, inzoomen, blootleggen en bevragen, binnen het theater is hier alle ruimte voor.

Dilan Yurdakul

Over Dilan Yurdakul

Dilan Yurdakul (1991) actrice, schrijfster en theatermaakster maakte in samenwerking met Likeminds de solovoorstellingen Door de schaduw heen en Niet gezien, niet gehoord. In februari 2024 kwam haar debuutroman Maskerziel uit. Daarnaast komt in 2024 de bioscoopfilm De jacht op Meral Ö uit, gebaseerd op de toeslagenaffaire, Dilan speelt hierin de hoofdrol. In de Videoland-serie Bonnie & Clyde, waarvan ze tevens de bedenker en medeschrijver was, speelde ze de hoofdrol. Ook speelde ze jarenlang de rol van Aysen in GTST.

Dilan Yurdakul is vanwege haar achtergrond geboeid door de wrijving tussen vrijheid en identiteit, tussen autonomie en gemeenschap. In haar werk onderzoekt ze de menselijke staat en staan familie, patronen, migratie en wording centraal.

Over Likeminds

Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines.  Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar.

Ontdek ons programma

SONGOFSONGS

After Us

Blauwe Lucht

Hoe vind je zelf dat het gaat? (try-out)