De Ontmoeting - The Reverend Shawn Amos & The Brotherhood

Soul Brother No. 1

Krachtige soul en blues geïnspireerd door Martin Luther King

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

De Ontmoeting - The Reverend Shawn Amos & The Brotherhood

Soul Brother No. 1

Krachtige soul en blues geïnspireerd door Martin Luther King

Bekijk trailer
Bekijk trailer

Soul Brother No. 1

Krachtige soul en blues geïnspireerd door Martin Luther King

Een album dat zo ongeveer elke Heavenlezer zal aanspreken, of je nu fan bent van Otis Redding, Robert Cray of The Rolling Stones
Heaven
Het muzikale spectrum van The Reverend meandert langs blues, soul en americana. Een feestelijk lichtpuntje in onzekere dagen.
Jazzism
Samen met deze rasmuzikanten beweegt de zingende en mondharmonica spelende bluespredikant zich soepel en inventief door alle varianten van de blues
Lust for life
Het is vakwerk wat de klok slaat. En Amos, zou Amos niet zijn, als de teksten, ondanks het ongedwongen karakter, niet de serieuzere kant van het leven zouden belichten. Het geeft je het gevoel dat je naar een topalbum hebt geluisterd.”
Festivalinfo
Hij weet de muzikale weidsheid hier prima samen te smeden tot een coherent en oerdegelijk album.”
OOR
Amos omringt zich met The Brotherhood, een uitmuntend muzikaal gezelschap.
Written in music
Een aangename combinatie van een beetje van alles: folk, roots, gospel, punk, boogie, rock ‘n roll, soul. blues, jazz en R&B. Voor elk wat wils met een melodieuze passie. ‘ Behoud het geloof. Heb wat plezier en verspreid een beetje vreugde voor iedereen’. Wat een muzikaliteit en creativiteit.”
Allcountry Forum

Over Shawn Amos

Voor Shawn Amos gaat het om het verhaal. Als producer, songwriter, muzikant, schrijver en hoeder van de bluesmuziekvlam, heeft hij naam gemaakt naam gemaakt als verteller van verhalen en een scherpzinnige vormgever van andermans verhalen. Het vertellen van verhalen op natuurlijke wijze. Als enig kind van William Morris agent-veranderd-cookie ondernemer, Wally “Famous” Amos, en zangeres Shirley “Shirl-ee May” Ellis, bracht de jonge Shawn uren door in schimmige nachtclubs, in de funky straten van 70-er jaren Hollywood en in zijn eigen gebroken huis, aandachtig luisterend naar de verhalen. Hij hielp zijn vaders koekjesjacht te realiseren. Op jonge volwassen leeftijd, sprong hij van scenarioschrijven voor A & M Films naar het podium, waar hij veelgeprezen Americana muziek die worstelde met ras en identiteit. Aan de andere kant van de microfoon hield Shawn toezicht op de laatste drie albums van soulicoon Solomon Burke albums en produceerde hij baanbrekende cd collecties Q: De muzikale biografie van Quincy Jones en de met een Grammynominatie bekroonde box Rhapsodies in Black: Music and Words from the Harlem Renaissance, onder andere.

Ontdek ons programma

Van de andere kant (reprise)

The Last Poet

Stop Making Sense