Ontdek het heelal in deze meeslepende VR-ervaring

Final Frontier – 360° VR-films

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

Ontdek het heelal in deze meeslepende VR-ervaring

Final Frontier – 360° VR-films

Meer Virtual Reality

Bekijk ook het interactieve VR programma deel 1 en deel 2.

VR Interactive

Final Frontier – 360° VR-films

Meer Virtual Reality

Bekijk ook het interactieve VR programma deel 1 en deel 2.

VR Interactive

1st Step

|2019 | 16 min. | Denemarken

Regisseur: Jörg Courtial

Het is inmiddels meer dan 50 jaar geleden dat de laatste mensen voet zetten op de maan tijdens de legendarische Apollo 17-missie en jij kunt de volgende zijn in je eigen filmtheater. De VR-film 1st Step neemt je mee op ruimtereis. Van de lancering op de grond tot de landing op de maan en weer terug naar de aarde. Daarbij is gebruikgemaakt van archieffoto’s, data van NASA en advies van experts van ESA om alles zo accuraat en gedetailleerd mogelijk te reconstrueren in 3D. Neem het adembenemende uitzicht in je op. Vanaf de maan zul je op aarde terugkeren met een heel nieuw perspectief. 1st Step won de VeeR Future Award op Cannes XR in 2020.

I Saw the Future

2017 | 6 min. | Frankrijk

Regisseur: François Vautier

I Saw the Future dompelt de kijker onder in de toekomstvisie van Arthur C. Clarke, co-auteur van Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey. Met Clarkes uitgebreide werk als sciencefictionschrijver en televisiemaker maakte hij veel mensen enthousiast over de ruimtevaart. Het leverde hem naast vele prijzen de bijnaam “prophet of the space age” op. De basis voor I Saw the Future is een interview dat Clarke in de jaren ‘60 gaf aan de BBC. Daarin deed hij uit de doeken hoe hij dacht dat het jaar 2000 eruit zou zien en voorspelde de digitale revolutie, decennia voor zijn tijd. Deze experimentele VR-film is een meeslepende en poëtische uitnodiging om de geest te laten reizen.

Aripi

2019 | 8 min. | Moldavië

Regisseur: Dmitri Voloshin

Aripi is een spannend VR-avontuur over een astronaut die al van kinds af aan droomt van vliegen en vrij zijn. Zijn fantasie lijkt uit te komen, want jaren later zweeft hij in een ruimteschip in een baan rond de aarde. Er ontstaan echter steeds meer problemen die leiden tot nóg grotere problemen en een crash lijkt onvermijdelijk. Dat is het einde van de kinderdroom… of toch niet? Dmitri Voloshin brengt met Aripi, wat ‘vleugels’ betekent in het Roemeens, een eerbetoon aan zijn vriend Yuri Boroday, een piloot die tot op de dag van vandaag vermist is.

Ontdek ons programma

VR Interactive – Shadowtime & Spheres

VR Interactive – The Great Hoax & Spheres