The Best of IDFA On Tour 2024

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

The Best of IDFA On Tour 2024

Bekijk trailer

Één ticket voor alle films

IDFA on Tour is een marathonprogramma, met één ticket heb je toegang tot alle vier de documentaires die worden vertoond. Er is dus geen mogelijkheid om losse kaarten per film te halen.

Bekijk trailer

The Best of IDFA On Tour 2024

Één ticket voor alle films

IDFA on Tour is een marathonprogramma, met één ticket heb je toegang tot alle vier de documentaires die worden vertoond. Er is dus geen mogelijkheid om losse kaarten per film te halen.

1489

Soldaten die sneuvelen eindigen in nieuwsberichten vaak als anonieme getallen. Maar achter elk getal gaat een mens schuil, die diepbedroefde familieleden achterlaat. Ook 1489 is een anoniem getal voor ‘lichaam van individu vermist in de strijd’. Dat getal werd toegewezen aan Soghomon Vardanyan, een 21-jarige student en musicus die bijna zijn dienstplicht had vervuld toen in september 2020 het conflict om Artsach (Nagorno-Karabach) tussen Azerbeidzjan en zijn thuisland Armenië opnieuw oplaaide. (Shoghakat Vardanyan, 76 minuten)

Life Is Beautiful

De jonge Palestijn Mohamed Jabaly is in 2014 net op uitwisseling in Noorwegen als de grenzen van zijn woonplaats Gaza voor onbepaalde tijd sluiten. Dat zorgt voor een serie aan problemen, onder meer omdat de Noorse overheid zijn Palestijnse paspoort niet erkent. Jabaly is ‘statenloos’ en ook de aanvraag voor een werkvergunning wordt afgewezen, omdat de selfmade filmmaker niet de gewenste diploma’s heeft. (Mohamed Jabaly, 90 minuten)

Sister of Mine

Wanneer je als filmmaker de camera richt op je disfunctionele familie, blijf je natuurlijk zelf ook niet buiten schot. Aanvankelijk lijkt Mariusz Rusiński een vlieg op de muur van zijn comfortabele ouderlijk huis. Hij observeert de ruzies tussen zijn zusje Zuzia en hun moeder, die zich wel wat anders bij het ouderschap had voorgesteld dan de urine van haar minderjarige dochter te moeten testen op sporen van drugs. (Mariusz Rusiński, 30 minuten)

Queendom

De 21-jarige non-binaire performancekunstenaar Gena maakt met ducttape, afvalmateriaal en make-up uitzinnige creaties voor haar performances en accounts op social media. Op onwaarschijnlijk hoge hakken trekt ze als een buitenaards wezen door de straten en metrostations van Moskou uit protest tegen de op handen zijnde oorlog in Oekraïne en het geweld tegen de lhbtqi+-gemeenschap. (Agniia Galdanova, 98 minuten)

Pauze tijden

De pauze tijden voor THE BEST OF IDFA ON TOUR zijn als volgt:

11.00 uur: 1489 (76 min)

Lunchpauze 12.16 uur tot 13.20 uur

 

13.20 uur: Life is Beautiful (90 min)

Pauze 14.50 uur – 15.15 uur

 

15.15 uur: Sister of Mine  (30 min)
Korte pauze 15.45 uur – 15.55 uur

 

15.55 uur: Queendom (98 min)
Einde 17.33 uur

Ontdek ons programma

LUXdocs – Mutiny In Heaven: The Birthday Party

Alreadymade

El Eco

Film & Gesprek - NIKKI

Hotel Mokum

LUXdocs – Als ik mijn ogen sluit

LUXdocs – Verdwenen Stad