Ramón Valle & Maite Hontelé

Ramón Valle & Maite Hontelé

Nederlands-Latino-jazz van twee topmuzikanten

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

do 26.09

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 21,00
  • LUX Vriend: € 18,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Koop tickets

Tickets do 26.09

    1. LUX 7 20.30 Koop

Ramón Valle & Maite Hontelé

Ramón Valle & Maite Hontelé

Nederlands-Latino-jazz van twee topmuzikanten

Bekijk trailer

Koop tickets v.a. € 10,50

do 26.09

  1. LUX 7 20.30 Koop
Bekijk trailer

Ramón Valle & Maite Hontelé

Nederlands-Latino-jazz van twee topmuzikanten

Over Ramón Valle

Valle is geboren in Holguin, Cuba.  Opgroeiend in een muzikale familie ontwikkeld hij al vroeg zijn interesse voor de piano.  Als 8 jarige jongetje begint hij aan zijn klassieke piano studie en op 20 jarige leeftijd studeert hij cum laude af aan het conservatorium van Havana.

Op Cuba speelt Ramón met nationale helden als Silvio Rodriguez, Emiliano Salvador en Santiago Feliu. Ondanks zijn klassieke studie heeft Ramón een ongelofelijke passie voor de jazz muziek en besluit naar Europa te gaan om daar zijn eigen sound verder te ontwikkelen.

Hij vestigt zich in 1997 in Nederland waar vanuit hij met zijn muziek de hele wereld over reist en internationale samenwerkingen aangaat met onder andere Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes. Maar ook in Nederland zelf vind Valle meteen aansluiting bij de Nederlandse top zoals Eric Vloeimans, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Benjamin Herman, Martin Fondse, Tania Cross en Ruth Jacott.

Met zijn live muziek heeft hij meer dan 200.000 bezoekers geïnspireerd. Hij verkocht het Concertgebouw uit tijdens de Robeco Zomerseries, speelde verscheidene keren op het North Sea Jazz Festival en werd het eerste jaar door critici zelfs de verrassing van het festival genoemd. Ramón heeft 14 albums uitgegeven met diverse prestigieuze platen labels en heeft vandaag de dag een platen contract bij het internationale In+Out Records.

Hij componeert muziek voor diverse Symfonische orkesten en gaat op tournee met hen als gast solist in o.a. Israël, Duitsland, Nederland en Cuba.

Hij is een graag geziene gast in de media zoals VPRO’s Vrije Geluiden, Opium Radio, Sublime FM. Valle componeerde tevens de muziek voor een VPRO documentaire.

In 2018 wint Ramón Valle de Cubadisco Award. Cuba’s meest prestigieuze muziek prijs, voor zijn album ‘’The Art Of Two’’ in de categorie ‘’Best Instrumentale Album”.

Over Maite Hontelé

Het is voor een Europese muzikant geen gemakkelijke opgave om geadopteerd te worden door de geboorteplaats van de Laijns-Amerikaanse muziek. Voor latinos is het duidelijk: Maite Hontelé is een echte, ondanks dat ze uit Europa komt.

De Nederlandse trompettist, componist en bandleider bewijst haar gelijk met haar muziek, opgenomen op vijf albums vol salsa, son cubano, chachachá, salsa ‘urbana’, mozambique, latin-jazz, changuï en rumba. Geen wonder dat ze tweemaal werd genomineerd voor een Latin Grammy Award, werkte met grote namen als Gilberto Santa Rosa, Vicente García en Orquesta Aragón en toerde met onder meer Rubén Blades, Yuri Buenaventura, Issac Delgado, Sonora Ponceña en Oscar D’ Leon. Haar laatste album Cuba Linda werd opgenomen in de legendarische Egrem studio’s (Buena Vista Social Club). Na een pauze van 5 jaar staat ze nu weer op het podium, op zoek naar het muzikale avontuur.

 

Ontdek ons programma

Hommage à Brel

SPIJKERPALEIS

In de gloria!

STILL

Albumpresentatie "Hearts and Things"