Theatergroep Aluin

Twelfth Night

Een genderfluïde romantische komedie

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

za 12.10

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 18,00
  • LUX Vriend: € 15,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets za 12.10

    1. LUX 7 20.30 Koop

Theatergroep Aluin

Twelfth Night

Een genderfluïde romantische komedie

Koop tickets v.a. € 10,50

za 12.10

  1. LUX 7 20.30 Koop

Twelfth Night

Een genderfluïde romantische komedie

Charismatische cast maakt geweldige queer-versie van Shakespeares ‘Twelfth Night’.
de Volkskrant
Een swingend en spetterend feest vol heerlijke liefdesperikelen en genderverwarring. (…) In de regie van Victorine Plante maakt Aluin er een lekker vet over de top gespeelde show vol afwisseling van waarin de meeste acteurs dubbelrollen spelen en de genders bevrijdend door elkaar lopen.
Theaterkrant

Over Aluin en de cast

Theatergroep Aluin maakt al meer dan 30 jaar helder en concreet theater. Teksttoneel met veel humor en dynamiek voor een breed publiek. De oersterke verhalen die we spelen komen uit het klassieke repertoire van de oude Grieken tot aan Shakespeare. Regelmatig maken we nieuw repertoire, maar het is altijd gebaseerd op die prachtige etalage aan grote verhalen over het menselijk tekort.

Aluin verheft het versnijden van humor en drama tot een kunst en spreekt daarmee de harten en hersens aan van heel veel heel verschillende mensen. Ervanuit gaande dat theater inspirerend kan zijn voor iedereen zoeken we naar de essentie van al deze oersterke verhalen en brengen die in diverse formaten.

De cast bestaat uit vijf acteurs. Waaronder de Utrechtse Jaike Belfor, onder meer bekend van haar deelname aan Wie is de Mol en de Slimste mens. Speciaal voor deze voorstelling is componist Willem Friede (New Cool Collective) gevraagd om deze Shakespearbewerking van nieuwe muziek te voorzien.

Zilveren Krekel

Sharlee Daantje won voor Twelfth Night de Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie 2022-2023’. Uit het juryrapport: “Sharlee Daantje windt iedereen om diens vinger met de fysieke manier van spelen en de subtiele tekstbehandeling. Het stuk van Shakespeare is een etalage van verwarring over gender en identiteit, die bij Theatergroep Aluin nog eigentijdser met een queer perspectief wordt ingericht. Daantje blijft stijlvol en fluïde, leunt chill en nonchalant tegen het fundament van je geaardheid en checkt of er nog wat beweging in zit.”

Ontdek ons programma

Morphosis

Why such a strange love

We're all alone in this together

Albumpresentatie "Hearts and Things"

After Us