sluit

Voorverkoop Cursus Première – voorjaar

Film
Cursus

De voorverkoop van de Cursus Première is van start! In deze filmcursus graaft LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte. De opbrengst?

Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scene? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Wat zijn verbanden met eerdere films van deze regisseur?

Zowel de typische arthouse-films als de grotere titels komen aan bod. Op het programma staan (onder voorbehoud) enkele spraakmakende titels die op  het afgelopen festival van Cannes, Venetïe en Toronto draaiden: Gouden Leeuwwinnaar Roma van Alfonso Cuaron, Werk ohne autor van Florian Henckel von Donnersmark (bekend van Das leben der anderen), The Wild Pear Tree van Nuri Bulge Ceylan en If Beale Street Could Talk van Barry Jenkins (Moonlight).

CURSUSINFORMATIE
De cursus bestaat uit een zevental maandagavonden, met een inleiding, een vertoning van een premièrefilm en een nabespreking.

Het is ook mogelijk om losse avonden te bezoeken. De titels van de films worden bekend gemaakt op de website bij de tag ‘Cursus’.

DATA: 14 JAN, 28 JAN, 11 FEB, 25 FEB, 11 MRT, 25 MRT, 08 APR, 15 APR

AANVANG: 19.30 uur

PRIJS:
Passe-partout: € 120,00 | LUXvrienden € 104,00 | Studenten € 104,00
Losse kaarten (voor zover voorradig): € 18,00 | LUX Vrienden € 15,00 | Studenten € 15,00

DOCENT: Mark Meuldijk

LOCATIE: LUX Mariënburg

Het inschrijfformulier kun je hier downloaden en mailen naar: [email protected] of [email protected]

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden