sluit

Club Guy & Roni invites

Mohamed Yusuf Boss + Lunatics & Poets

Vanuit het idee om aanstormend talent te ondersteunen en bij een groter publiek onder de aandacht te brengen, vraagt internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni aan jonge dansmakers om nieuw werk te maken.

Deze editie betreft het een double bill met Mohamed Yusuf Boss en het duo Anna Jacobs en Hanna van der Meer (Lunatics & Poets).

In ‘LABA’ – Somalisch voor ‘twee’ – verkent Yusuf Boss het onderwerp ‘thuis zijn’. De dansvoorstelling vol hiphop en de Haka van de Maori gaat over de relatie tussen een individu en een land/thuis dat officieel niet bestaat, zoals Somaliland. Wat doet dat met iemand? Waar identificeer je je dan mee? Wat echoot er door als je niet naar huis kunt?

Lunatics and Poets is een creatieve studio, opgericht door Anna Jacobs en Hanna van der Meer. Ze maken werk voor theater, film en installaties, waarin choreografie, beeldende kunst en mode samensmelten. Tot hun recente werken behoren de film- en theaterinstallatie South of No North en de voorstelling I am a poem, there is no way out. Met die laatste werden meerdere internationale prijzen behaald, waaronder de Golden Butterfly Award Dance Fest 2019 en de eerste prijs op Festival 10 Sentidos Valencia 2020.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?