sluit

Het Zuidelijk Toneel | Rashif El Kaoui & Ahmet Polat

Meer dan duizend woorden

In Meer dan duizend woorden reist acteur Rashif El Kaoui aan de hand van Ahmets foto’s mee terug door diens leven. Een reis die begon en eindigt bij misschien wel het moeilijkste onderwerp waar hij nog nooit zijn lens op richtte: zijn geboortedorp Fijnaart. Over kijken en bekeken worden.

De prijswinnende fotograaf en filmmaker Ahmet Polat ontvlucht als zeventienjarig zijn Brabantse geboortedorp Fijnaart. Zijn moeder zei: ‘Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij’. En dat heeft hij ook gedaan. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, alles en iedereen verscheen voor zijn lens, niets was te moeilijk voor Ahmet. Als hem werd gevraagd waar hij geboren was zei hij: ‘In fine art’.

Meer dan duizend woorden wordt een reisverslag, een persoonlijke zoektocht en een bloemlezing. Aan de hand van Ahmets foto’s reist schrijver en acteur Rashif El Kaoui mee terug door diens leven, een reis die begon en eindigt bij misschien wel het moeilijkste onderwerp waar hij nog nooit zijn lens op richtte: zijn geboortedorp. Ahmet wil met zijn beelden altijd tot de kern komen en dus fotografeert hij de ziel van de mens. Maar hoe ver hij ook trekt, hoe hij ook zijn best doet, het dorp reist altijd met hem mee.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?