Feikes Huis | Studio Figur | Rieks Swarte ism De Toneelmakerij

Winterwater

Prachtige en ontroerende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

Feikes Huis | Studio Figur | Rieks Swarte ism De Toneelmakerij

Winterwater

Prachtige en ontroerende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek

Bekijk trailer
Bekijk trailer

Winterwater

Prachtige en ontroerende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek

Theatrale vorm van tekenen van wat zwijgend gezegd moet worden.
Leeuwarder Courant
De op het gelijknamige boek van Lex Paleaux gebaseerde voorstelling Winterwater dompelt de toeschouwer onder in de wereld van een kleine jongen met een grote fantasie.
Het Parool
Prachtige fijngevoeligheid in een grimmig verhaal.
Theaterkrant
De eenzaamheid, het opgesloten zitten in je eigen geheim, de drang tot zelfvernietiging die er het gevolg van is – dat alles lijkt nauwelijks beter te kunnen worden opgeroepen dan op deze ‘kleine’, (ogenschijnlijk) simpele en tegelijk liefdevolle manier.
Leeuwarder Courant
Winterwater is a brilliant piece of imaginative, original and serious theatre which I thoroughly enjoyed and which I would unhesitatingly recommend. Wonderful.
ArtsTalk Magazine

De poppen en de spelers zijn geweldig, toffe livemuziek, vormgeving/projecties en een prachtig aangrijpend verhaal. De kunstenaar/tekenaar Rieks Swarte in samenwerking met de jonge makers van Studio Figur en Feikes Huis is uniek en het belooft een voorstelling en een avond te worden die je niet mag missen!

Helen de Vries, podiumprogrammeur

Over winterwater

Winterwater is het coming-of-age verhaal van Lex. Een onbevangen jongen die vol verwondering de wereld inkijkt. Hij groeit op in een traditioneel Fries dorp, met een Franse vader, strenggelovige moeder en twee broers. Nieuwsgierig stelt Lexje de grote vragen die niemand stelt. Hij wordt gezien als heidens en rebels, krijgt klappen van mensen die hem horen lief te hebben. Gelukkig vindt hij steun in zijn grote fantasie, de hond van de buren en Freddy Mercury. Maar als hij na een verschrikkelijke gebeurtenis bij niemand terecht kan, wordt het problematisch. De eenzaamheid eist zijn tol.

Studio Figur, Rieks Swarte & productiehuis Feikes Huis bundelen de krachten voor een bijzondere beeldende voorstelling met poppen, tekeningen, live-cinema en muziek. Naar de de debuutroman van Lex Paleaux: een fictief verhaal gebaseerd op feiten.

Strippenkaart voor nieuwe makers: 5 voorstellingen voor € 50,00

Ontdek de toekomst van theater met de Strippenkaart voor nieuwe makers en laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent, ervaren spelers die hun debuut als maker maken én avontuurlijke makers die voor het eerst in LUX te zien zijn. Dit seizoen heb je de unieke kans om 5 voorstellingen van deze nieuwe makers voor een totaalprijs van € 50,00 te bezoeken. En je mag de voorstellingen zelf kiezen uit een lijst van de tien geselecteerde voorstellingen, waaronder deze voorstelling

Ontdek ons programma

Het Detectiveparadijs

Hard Cut Paradise

Een stel mannenpinguïns