Strippenkaart Nieuwe Makers

Ondek de toekomst van theater voor € 50,00

Ontdek de toekomst van theater met de Strippenkaart voor nieuwe makers.

Laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent, ervaren spelers die hun debuut maken als maker én avontuurlijke makers die voor het eerst in LUX te zien zijn.

Strippenkaart voor nieuwe makers 2023-2024

Met de Strippenkaart voor nieuwe makers 23/24 heb je de unieke kans om 5 voorstellingen van deze nieuwe makers voor een totaalprijs van € 50,00 te bezoeken. En je kunt zelf de voorstellingen kiezen!

Hoe werkt het?

  • Je koopt een strippenkaart, waarmee je 5 voorstellingen voor € 50,00 kunt bezoeken.
  • Je maakt zelf een selectie uit een lijst van de tien geselecteerde voorstellingen in 2023-2024.
  • Je reserveert je kaarten via onze website.
  • Niet in combinatie met andere acties en kortingen.

Selectie voorstellingen 23/24

Benieuwd welke voorstellingen je met de  Strippenkaart voor nieuwe makers kunt bezoeken? Bekijk hieronder de geselecteerde voorstellingen:

donderdag 28 september 2023

Kim Karssen (1996) is “een van de grootste theatertalenten van haar generatie”, aldus de Volkskrant. Bij ons speelt ze Schrödingers hond, een absurdistische solo op het snijvlak van humor en kunst waarin Karssen de angstige krochten van de fantasie onderzoekt.

zaterdag 28 oktober 2023

Tijdens DansClick 25 zie je werk van de winnaar BNG Bank Dansprijs. Deze prijs wordt uitgereikt met als doel jong Nederlands talent te stimuleren bij het realiseren van hun producties en getalenteerde choreografen met nationale en zelfs internationale potentie een belangrijke stap voorwaarts te bieden in hun carrière. Het zijn altijd mooie avonden, met voorstellingen die worden omlijst door videoportretten van de makers en een ‘Après Danse’; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje. Lees meer

donderdag 2 november 2023

Jaarlijks bij ons op het programma: Het Debuut, nieuw theatertalent in een avondvullend programma van drie voorstellingen. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

donderdag 16 november 2023

Loek de Bakker studeerde in 2016 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. In zijn voorstellingen creëert Loek secuur vormgegeven werelden waarin personages op zoek zijn naar houvast, erkenning en verbinding. Auteur Valentijn Hoogenkamp maakte een nieuwe bewerking van het boek Orlando van Virginia Woolf uit 1928, waarvoor Loek de Bakker de regie verzorgt.

zaterdag 6 januari 2024

Christian Guerematchi was al eerder bij ons te zien tijdens Moving Futures en speelt nu zijn eerste avondvullende voorstelling bij ons. De dansvoorstelling FUNK is een lichamelijke benadering van de psyche, waarin onze doorgegeven tradities huizen.  Guerematchi laat hiermee zien dat ons gedeelde verleden letterlijk onder onze huid gekropen is. Lees meer

vrijdag 9 februari 2024

Vorig jaar was de getalenteerde Antonin Rioche bij ons te zien onder de vleugels van NDT en Korzo. Nu staat Rioche met zijn eerste eigen avondvullende voorstelling Glitter op ons podium. Hij verlegt graag de grenzen tussen kunstvormen als film, dans en theater en legt hij op persoonlijke wijze de vinger op zere plekken van ons moderne leven. Lees meer

zaterdag 10 februari 2024

Regisseur Abdel Daoudi (Geschiedenis van Geweld) en ROSE stories (Happy in Holland) brachten in één writersroom drie inspirerende schrijftalenten bij elkaar om 233℃  vorm te geven. Het resultaat is een vlammende mozaïekvertelling van Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh over samenleven, verbinding voelen en het vinden van geluk. Lees meer

donderdag 29 februari 2024

Voor het eerst op ons podium te zien: Marmoucha. In Na het Einde nemen theatermakers Mohammed Azaay en Karim El Guennouni op vermakelijke, uitgesproken wijze stelling tegen de verharding en de polarisatie in de samenleving.

donderdag 7 maart 2024

Het jonge figurentheatergezelschap Studio Figur bundelt samen met theatermaker Rieks Swarte en productiehuis Feikes krachten voor een prachtige en ontroerende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek.

vrijdag 15 maart 2024

Sinds 2018 bestaat Collectief Het Paradijs, als afstudeerklas van de mime-opleiding. Ze bestormde direct het podiumveld en hebben sindsdien non-stop verder gebouwd. Ze maken rauw werk, dat op een beeldende, fysiek energetische manier de tijdgeest bevraagt en daarmee het publiek meedogenloos om de oren slaat. Een belevenis om mee te maken!

vrijdag 22 maart 2024

Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) studeerden in 2018 af van de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In deze voorstelling strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende Wim Sonneveld.

zaterdag 20 april 2024

Motherland is een fantasy sequel, ‘Game of Thrones’ meets ‘The Office’. Het eerste deel – haar debuutvoorstelling, en onderdeel van de strippenkaart 22/23 – won de Best of Fringe Award 2020 en in dit vervolg neemt theatermaker Jip Smit je wederom mee naar de magische wereld van heldin Katinka. Voorafgaand aan de voorstelling word je op een komische wijze bijgepraat over alles wat er tot nu toe is gebeurd, je hoeft deel één dus niet gezien te hebben.

vrijdag 3 mei 2024

Tom Jaspers is voor het eerst solo op ons podium te zien. Zenith is een fysieke a capella muziektheatersolo over het leven en transitieproces van een transgender man. Hoe is het om je een vreemde te voelen in je eigen lichaam? Lees meer

vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2024

Moving Futures is ieder seizoen weer een vast onderdeel van ons programma. Dit reizend dansfestival is een echte springplank voor de talenten van vijf grote Nederlandse danshuizen.

zaterdag 18 mei 2024

De voorstellingen van Davy Pieters (1988) zijn onderzoeken naar de toekomstige mens en de manier waarop deze beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. NRC gaf deze voorstelling ★★★★★ sterren en werd genomineerd voor de VSCD-mimeprijs: “Davy Pieters is een belangrijk regisseur en theatermaker die niet meer weg te denken is in het Nederlandse en internationale theaterlandschap”.

vrijdag 24 mei 2024

Verken in VIER x VIER van productiehuis Theater a/d Rijn nieuwe wegen met vier opkomende makers in vier unieke performances. Korte solo’s, duo’s en trio’s, in uiteenlopende stijlen en  genres, van klassiek tot modern en van hiphop tot mime. Neem plaats aan vier zijden van de dansvloer en ontdek de energie van een nieuwe generatie (dans)makers en performers.