Strippenkaart Nieuwe Makers

Ontdek de toekomst van theater voor € 55,00

Ontdek de toekomst van theater met de Strippenkaart Nieuwe Makers.

Laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent, ervaren spelers die hun debuut maken als maker én avontuurlijke makers die voor het eerst in LUX te zien zijn.

Strippenkaart Nieuwe Makers 2024-2025

Met de Strippenkaart Nieuwe Makers 24/25 heb je de unieke kans om 5 voorstellingen van deze nieuwe makers voor een totaalprijs van € 50,00 te bezoeken. En je kunt zelf de voorstellingen kiezen!

Hoe werkt het?

  • Je koopt een strippenkaart, waarmee je 5 voorstellingen voor € 55,00 kunt bezoeken.
  • Je maakt zelf een selectie uit een lijst van de tien geselecteerde voorstellingen in 2024-2025.
  • Je reserveert je kaarten via onze website.
  • Niet in combinatie met andere acties en kortingen.

Selectie voorstellingen 24/25

Benieuwd welke voorstellingen je met de  Strippenkaart Nieuwe Makers kunt bezoeken? Bekijk hieronder de geselecteerde voorstellingen:

Moeten alle mannen écht dood? Kun je geweld bestrijden met geweld?  Eet elke revolutie haar eigen kinderen op? In All Men Must Die neemt Eva Bartels je mee in het leven en werk van de woedende en zoekende radicaalfeministische kunstenaar en schrijver Valerie Solanas.

Meer informatie

Het Debuut is voor veel beginnende makers van onschatbare waarde gebleken: veel van hen groeiden uit tot gevestigde namen, zoals Rundfunk, George Tobal, URLAND, Caro Derkx en La Isla Bonita. Dus ook voor de avontuurlijk ingestelde theaterliefhebber is dit een avond om niet te missen: hier kun je als een van de eersten de makers van de toekomst zien, pioniers waar je ongetwijfeld later nog veel van gaat horen. Via Rudolphi Producties struint ook dit jaar weer de festivals en afstudeervoorstellingen af om jong talent te scouten en presenteert tijdens Het Debuut de drie opvallendste producties van 2024.

Meer informatie

Na haar veelgeprezen voorstelling Try not to know what you know duikt Merel Severs in Coerced & Freely Given dieper in de relatie tussen zorg, geweld, uitputting en veerkracht. Samen met Milou van Duijnhoven en Princess Isatu Hassan Bangura brengt ze met haar kenmerkende energie een zinderende voorstelling, waarin ze het bestaande kapitalistische en patriarchale systeem bevraagt. Hoe kunnen zorg en onderlinge verbondenheid fungeren als actief verzet tegen de huidige dominante normen in onze samenleving?

Meer informatie

Why such a strange love is een vervreemdende musical, geïnspireerd door het verhaal over Frankenstein en Disney-klassiekers. Met episch georkestreerde soundscapes, originele popmelodieën, expressieve dans en heel veel kostuumwisselingen wordt ingezoomd op de vraag hoe je als twee mensen symbiotisch kunt leven in een maatschappij die individualiteit bepleit.

Meer informatie

Gershwin Bonevacia onderzoekt zijn verleden, zijn familiebanden en zijn kind-zijn. Tegelijkertijd brengt hij een ode aan het onbevreesde jongetje van toen en een verwoede poging om Gush, zoals Bonevacia als tienjarige genoemd werd, terug te vinden. Wie was Gush, hoe heeft Gush bijgedragen aan Gershwin en waar komt de gevoelsmatig ontstane afstand vandaan?

Tijdens deze zoektocht stuit de volwassen Gershwin op allerlei trauma’s, scheve verhoudingen en taboes.

Meer informatie

De kinderwens van Vera en Sinem strandt al snel wanneer de twee vrouwen erachter komen dat ze beiden het kind willen dragen om zo ‘hun eigen genen terug te zien’. Op de vaste vrijdagmiddagborrel van het stel met Vera’s broer Bram en zijn vriend Manu, pitchen broer en zus een oplossing voor de onvervulde kinderwens aan hun partners. Een out of the box- plan, waarvan ze geen idee hebben hoe het bij hun wederhelften gaat vallen.

Meer informatie

In VIER x VIER gaan choreografen Jefta Tanate, Charles Pas, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans terug naar de essentie van dans. Met het lichaam als verbeeldingskracht en los van het gebaande pad, brengen ze vier korte performances. Persoonlijk, energiek en vol op de creativiteit. Solo, duet en trio, hiphop, modern en mime: alles komt voorbij. Neem plaats rond de dansvloer, laat je verbeelding prikkelen en ga mee op avontuur met de nieuwste generatie.

Meer informatie

Na de solovoorstelling Serenade (geselecteerd voor #nieuwjong van Het TheaterFestival 2021) en het duet Analoog met Willem de Wolf/De HOE (selectie Het TheaterFestival en Nederlands Theater Festival 2023), heeft Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers de voorstelling Desire gemaakt. 

Meer informatie

Door al het kwaad, het leed, de nachtmerries en de destructie te omarmen, hoopt Collectief Het Paradijs met Rebirth – Part I. HELL in de ontbinding het licht weer te vinden. Een rauwe beeldende filmische (mime)voorstelling die je meeneemt in de surrealistische wereld van duiveltjes, vagevuur en epische rampspoed.

Meer informatie

Spanning hangt in de lucht. Welkom bij CERAMIC CIRCUS, waar keramiek en circus elkaar ontmoeten – een spel met het risico op een breuk. Julian Vogel daagt de intuïtie van het publiek uit: we verlangen naar de knal van barstend keramiek, maar hopen de breekbaarheid te behouden. Een paradoxaal verlangen dat zich uitdrukt in een nooit eindigend tromgeroffel, een fiets die alle gewoontes trotseert, borden die dansen op vishengels en een persoon die worstelt om evenwicht te vinden op rolschaatsen.

Meer informatie