Kies & Mix

Kies drie voorstellingen van verschillende genres voor € 45,00

Laat je verrassen door het podiumaanbod van LUX én kies uit alle genres!

Ontdek met de Kies & Mix strippenkaart dit jaar alle subgenres van dit seizoen! Met keuze uit 10 voorstellingen maak je kennis met verschillende soorten makers en voorstellingen, van poppentheater tot streetdance.

Hoe werkt het?
  • Je koopt een strippenkaart, waarmee je 3 voorstellingen voor € 45,00 kunt bezoeken.
  • Je maakt zelf een selectie uit de lijst van de geselecteerde Kies & Mix voorstellingen in seizoen 2024-2025.

Selectie voorstellingen

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Johannesburg hun persoonlijke levensverhalen. Verhalen die zich afspelen in een van de beruchtste townships ter wereld. Ondanks de vele tegenslagen en foute verleidingen die hun pad kruisten, zijn ze ‘unbreakable’.

Meer informatie

Hoe leef je je leven als familie op het moment dat je uit elkaar bent? Aan de hand van scherpe dialogen, kwetsbare songs en vurige bewegingen komen de structuren binnen het gezin bloot te liggen. Voor dit ontroerende, grappige en confronterende familieportret, waarin niet de oplossing maar de poging centraal staat, hebben regisseur Priscilla Vaudelle en schrijver Tim van den Heuvel hun krachten gebundeld. De muziek is van singer-songwriter Zoë Livay.

Meer informatie

Het NITE-ensemble en een percussionist verbeelden de oprechte en soms absurde reis van een vrouw. Ze heeft het allemaal: een goede baan, een mooi huis en een liefhebbende zoon. En dan, op een dag, valt ze flauw op haar werk. Na een lange periode van omgaan met vage symptomen moet ze tot inkeer komen: er is iets mis. Een onverklaarbare ziekte vreet aan haar en niemand weet wat haar mankeert. Maar er hangt iets in de lucht. Misschien is ze allergisch voor de eenentwintigste eeuw?

Meer informatie

De musicerende theatermakers van Susies Haarlok, actrice Ruta van Hoof en ontwerper John van Oostrum een geestverruimende, muzikale theatertrip: een universum dat probeert alle universa te vatten. Anti-polariserend. Holistisch. Verbroederend. Helend. Je zult de zaal als herboren verlaten. Echt? ECHT!

Meer informatie

Al bijna dertig jaar maakt Theatergroep BAMBIE fysiek theater dat verwondert en ontroert, waarbij de acteurs zich in het zweet werken terwijl de verbeelding met ze aan de haal gaat. In BAMBIE 20 buigt de groep zich over woede, “een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is”, aldus filosoof Peter Sloterdijk. Maar woede is ook een veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige kracht. Wie explodeert, wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels.

Meer informatie

De vijf woordkunstenaars die rondreizen met de SPOKEN Awards on Tour hebben de gave om de rauwe randen en verstopte delen van de menselijke ziel al in enkele regels bloot te leggen. Samen maakten ze een voorstelling waarin hun aaneenschakeling van rake performances meer worden dan de som der delen. Laat je meenemen door de diversiteit van het spoken word genre dat een mix houdt tussen poëzie en hiphop.

Meer informatie

Hoe overleeft een relatie de grootste nachtmerrie: je partner blijkt een tumor in zijn hoofd te hebben. Sindsdien stonden acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER iedere ochtend op met een glimlach en een dansje. Niet dat er iets te vieren viel, maar het enige wat ze door deze periode kon dragen was positiviteit. Dat optimisme is ook tekenend voor deze humorvolle muziektheatervoorstelling, waarin de twee chaotische kunstenaars vertellen hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.

Meer informatie

Al jaren maakt Helge Slikker mooie muziek voor mooie projecten. Zo schreef hij samen met Boudewijn de Groot de muziek voor theaterspektakel ‘De Vergeten Twentse Lente’ en ontving hij een Gouden Kalf voor de muziek van ‘Kauwboy’.

Meer informatie

Het Sterrehuis is een even aangrijpende als lichte voorstelling over vier kinderen die terugblikken op hun jeugd in een kindertehuis. Een actueel verhaal, radicaal verteld vanuit het kinderperspectief.

Meer informatie

Ulrike Quade Company maakt beeldend theater met poppenspel, muziek en scenografie. Voor Orito neemt het gezelschap een industriële KUKA-robot en een levensechte Bunraku-pop mee. Een voorstelling over feminisme, persoonlijke bloei, identiteit en de rol van vrouwen in deze wereld, in de sfeer van The Handmaid’s Tale en geïnspireerd door het gelijknamige personage uit David Mitchells roman De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet.

Meer informatie