Merel Severs

Coerced & Freely Given

Het menszijn in alle complexiteit, vol van emoties en impulsiviteit

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

wo 09.10

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Strippenkaart Nieuwe Makers 24/25: € 0,00
  • Normaal: € 19,00
  • LUX Vriend: € 16,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets wo 09.10

    1. LUX 7 20.30 Koop

Merel Severs

Coerced & Freely Given

Het menszijn in alle complexiteit, vol van emoties en impulsiviteit

Koop tickets v.a. € 10,50

wo 09.10

  1. LUX 7 20.30 Koop

Coerced & Freely Given

Het menszijn in alle complexiteit, vol van emoties en impulsiviteit

Ontroerend is de scène waarbij Van Duijnhoven dicht op een heen-en-weer wiegende bokszak staat en meedeint [...] Een romantische dans met een object dat voortdurend klappen opvangt, maar kennelijk ook liefde verdient.
de Volkskrant
Door verschillende stadia van verzet, woede, depressie, onderlinge troost en het verzinnen van alternatieven te doorlopen, bieden Severs en haar medemakers het publiek een plek om gezamenlijk te rouwen én nieuwe strijdlust op te doen.
Theaterkrant

We need to learn how to practice love such that care – for ourselves and others – is understood as political resistance and cultivating resilience.

Adrienne Maree Brown, schrijfster

Over Merel Severs

Theatermaker, performer en martial artist Merel Severs (1991) creëert geëngageerde, confronterende en fysieke voorstellingen. Ze laat zich inspireren door intersectioneel feminisme, body politics en martial arts. Met haar eigenzinnige signatuur bevraagt ze de gewelddadige structuren van de wereld om zich heen en zet daarvoor de transformatieve kracht van het lichaam in. In 2020 maakte ze haar debuut met de solo Let me tell you something you already know, waarmee ze de Best of Fringe won en een nominatie voor de BNG Bank Theaterprijs in de wacht sleepte. Haar tweede voorstelling Try not to know what you know werd wederom voor deze prijs genomineerd.

Naast haar werk als maker is ze mede-oprichter van Dance Space Destiny: een open ruimte in Amsterdam waar community building, artistieke uitwisseling en experiment centraal staan.

 

Strippenkaart - Nieuwe makers 24/25

Deze voorstelling is onderdeel van de Strippenkaart – Nieuwe makers. Laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent en bezoek vijf voorstellingen in seizoen 2024-2025 met korting. Je kunt zelf vijf voorstellingen kiezen uit een lijst van geselecteerde voorstellingen.

Ontdek ons programma

Het Debuut 2024

Who's afraid of Oscar Wilde

Rebirth - Part I. HELL

CERAMIC CIRCUS

DANSLOKAAL 12