Collectief Het Paradijs

Hard Cut Paradise

Een absurde beeldende theatervoorstelling over de geschiedenis van de mens

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

Collectief Het Paradijs

Hard Cut Paradise

Een absurde beeldende theatervoorstelling over de geschiedenis van de mens

Hard Cut Paradise

Een absurde beeldende theatervoorstelling over de geschiedenis van de mens

Beschaving als masculiene concurrentiestrijd in een filmische slapstickvoorstelling
Theaterkrant

Absurde beeldende theatervoorstelling over de geschiedenis van de mens

Meer dan tweeduizend jaar geleden schreef men verhalen op waar we ons vandaag de dag nog aan vast klampen. Toen Eva de appel plukte ontstond er kennis van goed en kwaad en begonnen we ons te schamen voor onze naaktheid. Sinds de industriële revolutie is economische groei het heilige ideaal geweest, kapitalisme en consumentisme doken op en in 1885 besloten de grootmachten van Europa Afrika met potlood en liniaal op te delen. Het zijn deze grote veranderingen geweest waar we vandaag de dag onze beschaving op baseren. Maar hoe beschaafd zijn we eigenlijk? En wat leren we van de beschavingen voor ons?

Wanneer de ene beschaving afbrokkelt lijkt de ander zich al aan te dienen en bouwen we zo snel mogelijk iets nieuws op zonder stil te staan bij de brokstukken van het verleden. We zijn dagelijks bezig met onze toekomst: we proberen rampen te voorkomen, te emanciperen en te kiezen welke mensen de wereld draaiende moeten houden. Maar als we kritisch naar ons geschiedenis kijken kunnen we dan opgelucht ademhalen met het besef dat het stukken beter gaat of zijn we compleet verdwaald geraakt en is onze beschaving toch slechts een dun laagje vernis? Collectief Het Paradijs creëert een plek waar de ruimte continu zal transformeren, door hen die zich de beschaafden noemen.

Strippenkaart voor nieuwe makers: 5 voorstellingen voor € 50,00

Ontdek de toekomst van theater met de Strippenkaart voor nieuwe makers en laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent, ervaren spelers die hun debuut als maker maken én avontuurlijke makers die voor het eerst in LUX te zien zijn. Dit seizoen heb je de unieke kans om 5 voorstellingen van deze nieuwe makers voor een totaalprijs van € 50,00 te bezoeken. En je mag de voorstellingen zelf kiezen uit een lijst van de tien geselecteerde voorstellingen, waaronder deze voorstelling.

Over het gezelschap

Sinds 2018 bestaat Collectief Het Paradijs, als afstudeerklas van de mime-opleiding. Ze bestormde direct het podiumveld met de spraakmakende voorstelling Paradijsvertraging en hebben sindsdien non-stop verder gebouwd. Het Collectief maakte voorstellingen zoals Vormen Van Opdringerigheid, Descend into the Grave en The Wedding. Ze maken rauw werk, dat op een beeldende, fysiek energetische manier de tijdgeest bevraagt en daarmee het publiek meedogenloos om de oren slaat. Ze zetten hoofdzakelijk hun lichamen in en kunnen niet anders dan 200 procent gaan om alles uit zich te halen wat er inzit in een ultieme poging mensen te verwonderen, uit te dagenen te raken. Door hun hoge energie en grote hoeveelheid aan beelden bereiken ze zowel toegankelijkheid als een verdieping van het werk. Ze smijten het publiek glashard door de ruimte van rationele, naar visuele, naar auditieve ervaringen en weer terug, waardoor de voorstelling een breed publiek blijft boeien. Voorjaar 2022 zijn ze een nieuwe weg in geslagen waarbij Luuk Weers, Vincent van Woerkom en Ivar Schutte als artistieke kern, bijgestaan door productieleider Floor Öfner en zakelijk leider Christiaan Uytdehaage samen het nieuwe Paradijs vormen. Collectief Het Paradijs is gevestigd in Zaandam, binnen het maakhuis Het Motorblok.

 

Ontdek ons programma

In de Lift

Ik Blijf Bij Je

Huis van Troje

Nachtcafé

Na het einde (try-out)