Marmoucha

Na het einde (try-out)

Vermakelijke en uitgesproken stelling tegen de verharding en de polarisatie in de samenleving.

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

Marmoucha

Na het einde (try-out)

Vermakelijke en uitgesproken stelling tegen de verharding en de polarisatie in de samenleving.

Na het einde (try-out)

Vermakelijke en uitgesproken stelling tegen de verharding en de polarisatie in de samenleving.

Strippenkaart voor nieuwe makers: 5 voorstellingen voor € 50,00

Ontdek de toekomst van theater met de Strippenkaart voor nieuwe makers en laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent, ervaren spelers die hun debuut als maker maken én avontuurlijke makers die voor het eerst in LUX te zien zijn. Dit seizoen heb je de unieke kans om 5 voorstellingen van deze nieuwe makers voor een totaalprijs van € 50,00 te bezoeken. En je mag de voorstellingen zelf kiezen uit een lijst van de tien geselecteerde voorstellingen, waaronder deze voorstelling.

Vlijmscherp, flitsend en beschouwend

Twee tegenpolen staan tegenover elkaar: neonazi Christiaan en islamitische extremist Ali. De mannen blijken niet altijd zo radicaal te zijn geweest, maar de omstandigheden hebben hen doen veranderen. In Na het Einde nemen de theatermakers Mohammed Azaay en Karim El Guennouni op vermakelijke, uitgesproken wijze stelling tegen de verharding en de polarisatie in de samenleving. Vanuit een soort hiernamaals keren ze terug naar de periode waarin ze zijn ontspoord en geradicaliseerd. Ali werkt bij een grote bank en verstrekt leningen aan bedrijven. Christiaan gaat verhaal bij hem halen, omdat zijn aanvraag werd afgewezen. Ze ontdekken dat ze veel meer gemeen hebben dan ze dachten.

Het is de vierde gezamenlijke voorstelling van de twee acteurs, die bekend staan om hun snelle en vlijmscherpe speelstijl, flitsende dialogen en beschouwende monologen. Na het Einde is een tot nadenken stemmende en bij vlagen hilarische voorstelling met maatschappijkritische en filosofische aspecten. Gelijkertijd is het een interdisciplinaire muziektheatervoorstelling waarbij theater, muziek en video zijn geïntegreerd. En passend bij de Marmoucha-producties waar de focus ligt op eigentijdse interpretaties van de rijke muziektradities uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée.

Ontdek ons programma

Motherland 2 - Katinka Strikes Back

Meer dan duizend woorden

Ik Blijf Bij Je

In de Lift

Winterwater