Het Zuidelijk Toneel | Rashif El Kaoui & Ahmet Polat

Meer dan duizend woorden

Een theatrale foto-expositie

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

Het Zuidelijk Toneel | Rashif El Kaoui & Ahmet Polat

Meer dan duizend woorden

Een theatrale foto-expositie

Bekijk trailer
Bekijk trailer

Meer dan duizend woorden

Een theatrale foto-expositie

De charmante El Kaoui kruipt af en toe in Ahmets huid en vertelt meeslepend en expressief over bepalende gebeurtenissen in Polats leven.
De Volkskrant
Een boeiend live-retrospectief’ over de band van Polat met Turkije, in de vorm van een theatrale foto-expeditie op het snijvlak van fictie en documentaire.
Theaterkrant
Boeiend theatraal verslag traceert het verhaal achter de beelden.
Theaterkrant
De voorstelling gaat over de loopbaan van Polat, maar meer nog over de mens achter de fotograaf.
Brabant Cultureel
Opmerkelijk is de chemie tussen het tweetal.
Brabants Dagblad

Ahmet Polat

Ahmet Polat (Fijnaart, 1978) is een prijswinnend fotograaf en filmmaker. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld. Onder meer in het Stedelijk Museum Amsterdam, Foam Fotografiemuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Istanbul Modern en BOZAR Brussel. Daarnaast kun je hem kennen van zijn vaste fotorubriek bij Buitenhof, als Fotograaf des Vaderlands of als jurylid in het tv-programma Het perfecte plaatje.

Bij Het Zuidelijk Toneel werkte Ahmet eerder samen met Lucas De Man en Rashif El Kaoui aan het project De Man is Lam, over man-zijn anno nu. In 2021 maakte hij samen met Rashif El Kaoui de multimediale theaterproductie De Bastaard, een persoonlijk verhaal rond de biculturele identiteit.

Voor zijn documentairefotografie won Ahmet verschillende grote prijzen, waaronder de ICP Infinity Award in 2006. Met zijn fotografie en veldwerk wil Ahmet bruggen slaan tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenis. Na tien jaar in Istanbul te hebben gewoond en gewerkt, keerde hij in 2015 terug naar Nederland en werd datzelfde jaar bekroond met de Laureaatfotograaf van de Natie. Naast zijn beeldend werk is Ahmet sinds mei 2023 hoofdredacteur bij HUMAN.

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui (Diest, 1988) is acteur, audio-maker en schrijver. Hij studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2016 werd zijn proza bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs. Als acteur wisselt Rashif af tussen ‘klassieke’ grote zaal producties en kleinere meer sociaal geëngageerde projecten. Zo was hij te zien in voorstellingen van ’t Arsenaal, hetpaleis, fABULEUS en Het Nieuwstedelijk. Daarnaast doceert hij onder meer aan het Conservatorium van Antwerpen, LUCA Drama & de Academie voor woord, muziek & dans te Morstel.

Bij Het Zuidelijk Toneel werkte Rashif eerder samen met Lucas De Man en fotograaf Ahmet Polat aan het project De Man is Lam, over man-zijn anno nu. In 2021 maakte hij samen met Ahmet Polat de multimediale theaterproductie De Bastaard, een persoonlijk verhaal rond de biculturele identiteit.

Ahmet in actie - foto: Annejet Brandsma

Over Het Zuidelijk Toneel

Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. Sinds eind 2023 staan artistiek directeur Sarah Moeremans en zakelijk directeur Rick Spaan aan het hoofd van het gezelschap. Wij bieden zoekende mensen nieuwe vergezichten door een portie creativiteit aan de werkelijkheid toe te voegen.

Recensies De Bastaard

Persquotes uit de recensie van De Bastaard, de vorige voorstelling die Rashif en Ahmet samen hebben gemaakt:

In de interactie tussen El Kaoui, Polat en de eveneens biculturele multi-instrumentalist Michelle Samba ontstaat zo een spannend spel.’
Theaterkrant

‘Een indringend en ontroerend pamflet dat nog lang nagonst.’
★★★★ – de Volkskrant

‘El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven.’
★★★★ – Nieuwsblad

Ontdek ons programma

Zenith

Winterwater

De Grote Oorlog (reprise)