Theaterbolwerk Punch

In de Lift

Twee werelden, één uitweg…

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

Theaterbolwerk Punch

In de Lift

Twee werelden, één uitweg…

Bekijk trailer

PUNCH-TWEEDAAGSE

Beleef twee dagen achter elkaar nieuw Nederlands schrijftalent via PUNCH!

DO 16.05.24, 20.30 uur Een Stel Mannenpinguïns
VR 17.05.24, 20.30 uur In De Lift

De voorstelling In De Lift bevat stroboscopische effecten. 

Bekijk trailer

In de Lift

Twee werelden, één uitweg…

PUNCH-TWEEDAAGSE

Beleef twee dagen achter elkaar nieuw Nederlands schrijftalent via PUNCH!

DO 16.05.24, 20.30 uur Een Stel Mannenpinguïns
VR 17.05.24, 20.30 uur In De Lift

De voorstelling In De Lift bevat stroboscopische effecten. 

Annemarie Wisse (1970) onderzoekt in haar komedie In de lift hoe vooroordelen de mens in hun greep houden. Een succesvolle zakenvrouw en een vluchteling komen vast te zitten in een lift en worden gedwongen toenadering te zoeken.
NRC
"De titel doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een pikante klucht, maar niets is minder waar."
de Volkskrant
“De spanningsboog samen met de humor is precies goed afgestemd op elkaar”
I love Theater
"Een geraffineerde tragikomedie die belangrijke vragen oproept over de spelregels van de maatschappij."
Theaterkrant

Er komt veel samen in dit plot. Annemarie heeft een stuk geschreven met een goeie spanningsboog, en meerdere emotionele lagen. Wat ik met name goed vind is dat het heel speelbaar is. Je voelt en leest wat acteurs met deze rollen aankunnen. Dat vind ik een grote verdienste, dat de schrijver zo schrijft dat een personage gaat leven.

Magne van de Berg, Toneelschrijver

Preview achter de schermen

Over de spelers

Yazan Al Hakim
Een van de acteurs in de voorstelling is het opkomende talent Yazan Al Hakim. Hij speelt de rol van Hayyan, een vluchteling die zich staande moet houden in een land waar veel mensen (voor)oordelen hebben over mensen van kleur en culturele verschillen. Ook Frederiek (gespeeld door Rian Gerritsen) beoordeelt Hayyan zonder iets van hem als persoon te weten. De acteur Yazan, die zijn eigen vluchtverhaal uit Syrië met zich meedraagt, is verbonden met de thematiek van het vluchtelingenbestaan.

Rian Gerritsen
Het is bijna niemand ontgaan dat Gerritsen dit televisieseizoen te zien was in het tv-programma Wie is de mol? Daarvóór was zij al bekend van en veel te zien in diverse theater, film en televisieproducties. Zij speelt de rol van Frederiek en raakt nog een ander thema. Als alleenstaande moeder met een voltijdbaan voelt Frederiek zich tekort schieten. Met het vele werken kan ze haar zoontje dingen bieden die zijn leven gemakkelijker maken, maar ze is te weinig thuis om hem de aandacht te geven die hij nodig heeft. Kortom, ze doet het nooit goed. Dit thema herkent Gerritsen ook in haar echte leven, als moeder en kostwinner, doet zij haar uiterste best om alle ballen in de lucht te houden tussen moederschap en carrière.

Sylvia Poorta
In IN DE LIFT heeft Sylvia Poorta de belangrijke rol van medewerker van de Alarmcentrale die de ‘slachtoffers’ bijstaat en informeert over hun lift-gevangenschap. Er is een bewuste keuze gemaakt door Theaterbolwerk PUNCH om Poorta mee te nemen op tournee zodat Poorta live haar rol kan vertolken. Poorta’s timing en gevoel voor tekstbehandeling zijn namelijk van ongekende kwaliteit.

Met na-programma met Annemarie Wisse

PUNCH wil de toneelschrijver zichtbaar maken. Daarom stellen we de schrijver van IN DE LIFT Annemarie Wisse graag aan je voor, in het na-programma, aansluitend aan de voorstelling. Dit wordt geleid door Iris Slee, oprichter theaterbolwerk PUNCH. Zo kun je meer te weten komen over de totstandkoming van IN DE LIFT en PUNCH en is er een mogelijkheid vragen te stellen aan Annemarie en Iris.

Ontdek ons programma

Het Detectiveparadijs

Een stel mannenpinguïns

Do Not Look Back with Regret