Theater Rotterdam | Davy Pieters

Do Not Look Back with Regret

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

za 18.05.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 19,00
  • LUX Vriend: € 16,00
  • LUX Podiumpas: € 0,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50
  • Strippenkaart Nieuwe Makers 23/24: € 0,00

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets za 18.05.24

    1. LUX 7 20.30 Koop

Theater Rotterdam | Davy Pieters

Do Not Look Back with Regret

Koop tickets v.a. € 10,50

za 18.05.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

Do Not Look Back with Regret

Een sterke schets van rouw en troost. (…) Een hoogtepunt in Pieters’ oeuvre.
NRC
“De beeldtaal is uitgezuiverd en overrompelend: filmische taferelen, donkerslagen die de tijd doen verspringen, een doorgaande regenval van zwarte as en de magische belichting van Varja Klosse. Het geluidslandschap van Jimi Zoet tintelt en dondert. Het (...) is een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.
Uit het Juryrapport van de VSCD-mimeprijs
Een tedere, verfijnde performance.
Het Parool

Strippenkaart voor nieuwe makers: 5 voorstellingen voor € 50,00

Ontdek de toekomst van theater met de Strippenkaart voor nieuwe makers en laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent, ervaren spelers die hun debuut als maker maken én avontuurlijke makers die voor het eerst in LUX te zien zijn. Dit seizoen heb je de unieke kans om 5 voorstellingen van deze nieuwe makers voor een totaalprijs van € 50,00 te bezoeken. En je mag de voorstellingen zelf kiezen uit een lijst van de tien geselecteerde voorstellingen, waaronder deze voorstelling.

Nominatie voor de VSCD-mimeprijs

De jury schreef: “De beeldtaal is uitgezuiverd en overrompelend: filmische taferelen, donkerslagen die de tijd doen verspringen, een doorgaande regenval van zwarte as en de magische belichting van Varja Klosse. Het geluidslandschap van Jimi Zoet tintelt en dondert. Het (…) is een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.”

In haar beeldende en filmische voorstelling onderzoekt Pieters met de haar kenmerkende signatuur de kwetsbaarheid van het lichaam en de eindigheid van onze aarde. We zien twee vrouwen (gespeeld door Marlies Heuer en Klára Alexová) in een proces van afscheid, rouw en de zoektocht naar troost. Wat als je wordt geconfronteerd met verlies? Wat is de toevlucht als het einde in zicht is? Davy Pieters biedt de kans stil te staan en te reflecteren op het verlies en de eindigheid van alles.

Ontdek ons programma

Gendermonologen

Hard Cut Paradise

Glitter

Heel

Huis van Troje

Het Wim Sonneveld-Complex