sluit

Veenfabriek

De Klap III: Hulp

HULP is tragikomisch muziektheater van Veenfabriek over dapper handelen en onhandig pogen het goede te doen in een wereld die steeds ingewikkelder lijkt.

Een groep vrijwilligers bereidt een benefietavond voor in een buurthuis. Met de beelden van een verwoestende tsunami bij Chili nog op het netvlies, worden handen massaal uit de mouwen gestoken. Iedereen draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, de ingezamelde kleding wordt gesorteerd, het buurtbandje doet een soundcheck en zelfs de lokale BN’er is van de partij. Want alle kleine beetjes helpen. Toch? Gaandeweg de avond slaat goede moed echter om in twijfel: we willen helpen, maar helpt het ook?

Met HULP sluit schrijver en regisseur Joeri Vos zijn drieluik ‘KLAP’ af, waarin hij personages opvoert die zich (min of meer) professioneel moeten verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. Na de werelden van de journalistiek in KRANT en internationaal recht in RECHT, duikt Veenfabriek met HULP in de goede bedoelingen van hulpverleners en vrijwilligers. Ieder deel van het drieluik staat op zich, dus niets houdt je tegen om alsnog aan te schuiven.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?