Dood Paard

A Family Business - Bye Bye Daddy

Dit duurt langer dan verwacht…

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

wo 22.05.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 18,00
  • LUX Vriend: € 15,00
  • LUX Podiumpas: € 0,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets wo 22.05.24

    1. LUX 7 20.30 Koop

Dood Paard

A Family Business - Bye Bye Daddy

Dit duurt langer dan verwacht…

Koop tickets v.a. € 10,50

wo 22.05.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

A Family Business - Bye Bye Daddy

Dit duurt langer dan verwacht…

Over het gezelschap

Toneelgezelschap Dood paard werkt als een collectief. Het artistieke team bestaat uit de toneelspelers Manja Topper, Kuno Bakker en Tomer Pawlicki en technisch producent Michael Yallop. Voor de voorstellingen in seizoen 2023-2024 wordt het collectief aangevuld met Joachim Robbrecht, Dinda Provily, Mokhallad Rasem en Magne van den Berg.

Dood Paard maakt voorstellingen op basis van uiteenlopende inspiratiebronnen: klassieke teksten, moderne klassiekers, nieuwe teksten, actuele thema’s. Het werk is eigenzinnig en open, rauw en filosofisch, humoristisch en pijnlijk, controversieel en bejubeld, uitzinnig en ingetogen.

A Family Business - Bye Bye Daddy

De pater familias heeft een zakenimperium opgebouwd, is puissant rijk en ligt op sterven. Zijn kinderen zijn allemaal opgetrommeld om naar het ouderlijk huis te komen en er is een enorme erfenis te verdelen, maar door de ene opleving na de andere van vader duurt het sterfbed langer dan verwacht.

Zijn harde hand en autoritaire gedrag hebben ervoor gezorgd dat zijn kinderen de afstand tot hem niet alleen figuurlijk zo groot mogelijk hebben gemaakt, maar ook letterlijk. Ze moeten daarom noodgedwongen blijven logeren in het grote, kille huis. In afwachting van de laatste ademtocht is er tijd voor bekentenissen, gekonkel en oude vetes. Wie krijgt wat van de erfenis en, niet onbelangrijk: wat wil niemand meer hebben? Met het drankgebruik stijgt de intolerantie en als de ochtend gloort voelt iedereen zich eenzaam en onbegrepen. De vraag is of het sterven van de oude vader de familie dichter bij elkaar heeft gebracht of juist nóg verder van elkaar heeft verwijderd in deze tragikomedie.

Ontdek ons programma

Gendermonologen

Glitter

Hard Cut Paradise

Heel

Het Detectiveparadijs

Ik Blijf Bij Je