Berlage Saxophone Quartet & Dudok Quartet Amsterdam

Images

Een oase van (klank)kleur, beweging en licht

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

zo 19.01.25

  1. LUX 7 16.00 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 22,00
  • LUX Vriend: € 19,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets zo 19.01.25

    1. LUX 7 16.00 Koop

Berlage Saxophone Quartet & Dudok Quartet Amsterdam

Images

Een oase van (klank)kleur, beweging en licht

Koop tickets v.a. € 10,50

zo 19.01.25

  1. LUX 7 16.00 Koop

Images

Een oase van (klank)kleur, beweging en licht

Het Berlage Saxophone Quartet speelt razendknap en weet met alleen saxofoons een enorme klankrijkdom te produceren.
Luister

Over Dudok Quartet Amsterdam

Het Dudok Quartet Amsterdam zet zichzelf op de kaart als een van de meest creatieve en veelzijdige kwartetten van zijn generatie. Met als missie “sharing the heart of music” stelt het Dudok Quartet unieke en eclectische programma’s samen, waarmee het op nieuwe en inventieve manieren zijn publiek weet te bereiken. Het kwartet is constant op zoek naar nieuwe connecties en dwarsverbanden binnen muziek, in een repertoire dat reikt van Ligeti, Sjostakovitsj en Weinberg tot aan Mendelssohn, Mozart en Beethoven.

In het najaar van 2021 verscheen een nieuw album voor het label Rubicon Classics, met daarop de complete werken voor strijkkwartet van Brahms; de eerste uitvoering op onomwonden darmsnaren. The Telegraph riep deze opname uit tot één van de beste albums van het jaar, en noemde het “een wonder, ze onthullen de fijnmazige details van deze stukken met prachtige helderheid”. Dudoks nieuwste album REFLECTIONS, met daarop werken van Sjostakovitsj en Bacewicz, verscheen in oktober 2022.

Over Berlage Saxophone Quartet (BSQ)

Het Berlage Saxophone Quartet (BSQ) wordt gezien als voorvechter van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten die deze discipline binnen de klassieke muziekwereld stevig op de kaart zet. Opvallend is daarbij de unieke combinatie van muzikale diepgang en verfijning, aangevuld met een aansprekende presentatie waarin andere disciplines de muzikale lading versterken.

Het BSQ maakt concerten, voorstellingen en videoclips waarin ze onder anderen samenwerken met schrijver – verteller Jan Brokken, muziektheatergroep Via Berlin, lichtkunstenaar van het Blauwe Uur Jurjen Alkema en filmregisseur Sander Burger. Overtuigd van de kwaliteit van het saxofoonkwartet als krachtige en eigentijdse verteller van gelaagde klassieke muziek, speelt het BSQ muziek.

Ontdek ons programma

Braam SIXTY

Albumpresentatie "Hearts and Things"

I Compani

Ramón Valle & Maite Hontelé

Van Morricone tot Aznavour

Hommage à Brel