Rikkert van Huisstede e.a.

Boys Won't Be Boys

Een theatrale happening met echte mensen

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

Rikkert van Huisstede e.a.

Boys Won't Be Boys

Een theatrale happening met echte mensen

Externe kaartverkoop

De kaartverkoop voor deze voorstelling loopt via de Lindenberg.

Koop kaarten bij de Lindenberg

Boys Won't Be Boys

Een theatrale happening met echte mensen

Externe kaartverkoop

De kaartverkoop voor deze voorstelling loopt via de Lindenberg.

Koop kaarten bij de Lindenberg
Van Huisstede is een innemende performer, en durft zijn persoonlijke urgentie aan een breed maatschappelijke engagement te verknopen
Parool
In zijn theatervoorstelling Boys won't be boys breekt van Huisstede een lans voor mannen die niet aan het ideaalbeeld van de macho man voldoen. Hier krijgen mannen die bijvoorbeeld worstelen met het vaderschap, hun seksualiteit of prestatiedruk op werk de ruimte om hun verhaal te doen. Een ode aan de kwetsbaarheid van mannen
AD
Met zijn collage/maatschappelijke beweging/happening/theatervoorstelling heeft Rikkert een krachtig middel in handen om mensen bij elkaar te brengen
Theaterkrant

Boys Won’t Be Boys is niet slechts een voorstelling, het is een terugkerende theatrale happening. De voorstellingen zijn speels en gevarieerd, en door de wisselende cast is elke avond anders. Op speelse en kunstzinnige wijze worden vooroordelen en stereotypen doorbroken, dat vind ik erg mooi en waardevol.

Programmeur Arianne Perez-Koelman van de Lindenberg

Over Boys Won't Be Boys

Initiatiefnemer Rikkert van Huisstede zingt liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij is presentator en artistiek leider van Boys Won’t be Boys. Daarmee probeert hij meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen. Hij heeft een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven.

Boys Won’t Be Boys groeide in no time uit tot een groot maatschappelijk theaterproject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker.

Programma voor de Stad

Deze voorstelling is onderdeel van ‘Programma voor de Stad’. Met ‘Programma voor de stad’ bieden de 3 Nijmeegse podia – Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Het doel van de samenwerking is om meer Nijmegenaren kennis te laten maken met een bijzonder en divers cultuuraanbod, en zo cultuurparticipatie van de inwoners te stimuleren. In seizoen 2023-2024 brengen de podia gezamenlijk vier voorstellingen.

Rikkert van Huisstede (1993) is de initiatiefnemer en artistiek leider van Boys Won’t Be Boys. Hij is theatermaker, zanger en dichter en studeerde muziektheater aan het Conservatorium van Haarlem. Met een krachtige stem met een bereik van meer dan vier octaven doorbreekt hij al jarenlang de masculiene normen. Hij heeft een innovatieve kijk op thema’s zoals gender, seksualiteit en ouderschap. Hij woont samen met zijn vriendin en werd vorig jaar vader van Reza.

Julian Bohn (1992) (foto) is een Duitse jazzpianist en pop-producer en is de vaste begeleider van host Rikkert van Huisstede. Hij is vorig jaar afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn scriptie, met de titel ‘Boys Won’t Be Boys’, onderzoekt hoe wij veiligere ‘masculiene’ werkomgevingen in de muziekindustrie kunnen bevorderen. Dit onderzoek heeft geleid tot meerdere gastcolleges over dit onderwerp aan het Conservatorium van Amsterdam.

Bebe Berat Bebek is een Turkse, non-binaire theatermaker, kunstenaar en activist. Bebe studeerde scheikunde aan de Bogazici Universiteit en begon zich steeds meer te manifesteren als activist en queer persoon. Bebe omarmt performancekunst, drag en andere kunstdisciplines, en weigert de norm van ‘verplicht lijden’ voor queer mensen te accepteren.

Vincenzo Turiano is geboren in Turijn (IT). Hij is danser en choreograaf en danst al vanaf dat hij 4 jaar oud is. Hij deed zijn opleiding aan de Academia van de Teatro alla Scala. Sinds 2017 werkt hij als danser bij Introdans. “In de balletwereld voelde ik enorme druk om te passen binnen traditionele mannelijke rollen, zoals het optillen van vrouwen en het voldoen aan uiterlijke verwachtingen. Deze spanning leidde uiteindelijk tot een burn-out, maar betekende ook een keerpunt in mijn leven. Het vergt moed om kwetsbaar te zijn en te falen, maar zelfs gebroken glas kan schitteren als we openstaan voor het licht.”

Nic Bruining heeft de afgelopen twee jaar een persoonlijke ontdekkingsreis doorgemaakt die haar kijk op het leven ingrijpend heeft veranderd. Met een gestructureerd leven, met een baan, een huis, een partner, drie kinderen en een hond, ontdekte Nic onlangs dat ze non-binair is. Deze ontdekking heeft niet alleen nieuwe inzichten gebracht, maar ziet ze ook in dat ze zelf best in hokjes kan denken. Is het wellicht noodzakelijk om af en toe bij denkkaders te blijven, of gaat het leven verder dan dat?

Lito Mabjaia, een Nederlands/Mozambikaanse multi-instrumentalist is al sinds het begin onderdeel van Boys Won’t Be Boys. Hij schrijft liedjes over het omarmen van emoties en gevoelens en neemt je mee in zijn zoektocht naar een authentieke manier van leven.

Mark Groeneveld komt uit Twente. Hij werkt in de zorg en is daarnaast tekenaar en illustrator. Hij maakte o.a. het boek “Het Goede Gevoel” met Anna de Jongh over het dagelijks leven met een handicap. In zijn leven staan verbeeldingskracht en filosofie centraal. Bij Boys Won’t Be Boys vertelt hij hoe hij als boerenzoon opgroeide op het platteland en welke invloed dat had op zijn ontwikkeling en identiteit. Daarmee wil hij bijdragen aan de diversiteit van verhalen die Boys Won’t Be Boys op het podium brengt. Mark is aangesloten bij Homomannenkoor Soorten en Maten. Het koor wil verbinding brengen en positieve aandacht vestigen op de homo-gemeenschap door samen te zingen.

Meerdere programma's door de stad heen

WO 25.10.23 | De Lindenberg

LeineRoebana – Cabaret Deconstruit

DO 7.12 t/m ZA 09.12.23 | Stadsschouwburg

Jakop Ahlbom Company – Knock-Out

ZA 16.12.23 | LUX

Michael Zandl, David Eisele, Kolja Huneck – Sawdust Symphony

ZA 06.04.24 | De Lindenberg

Rikkert van Huisstede – Boys won’t be boys (nieuwe cast!)

WO 22.05.24 | Stadsschouwburg

Jim Deddes & Oscar Aerts – DE JOARDY SHOW

Ontdek ons programma

Winterwater

WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR

Zenith