Tijd van de Wolf
Klik op één van de tijden en koop je tickets:
do 12.03.26
vr 13.03.26
za 14.03.26
*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.
Tijd van de Wolf
do 12.03.26
vr 13.03.26
za 14.03.26
Tijd van de Wolf
Straks is alles weer voorbij en ga je op in wat er was. Dus leun maar op de aarde, op de dagen die je dragen. Morgen kan het anders zijn.
Het donker heeft geen goed imago, in de tijd waarin we leven.
We proberen haar buiten de deur te houden.
Maar hoe goed we onze straten en huizen ook verlichten, hoe hard we ook ons best doen onszelf af te leiden, ze is er, het donker. In ons en om ons heen. Steeds meer.
The World Health Organisation (WHO) voorspelt dat in 2030 depressie volksziekte nummer één wordt. Deze toename is met name te vinden onder jongeren. Wat als deze toename, deze jongeren, een boodschap in zich dragen, durven we hier dan naar te luisteren? The Dark wordt een muzikale performance waarin zeven jongeren die ervaring hebben met depressie zullen zingen om in leven te blijven, zolang dit leven nog duurt.
Concept en regie: Alexandra Broeder | Libretto: Eva Meijer | Compositie: Roald van Oosten | Scenografie: Sacha Zwiers | Dramaturgie: Berthe Spoelstra
Muziek, Theater,
Concept en regie: Alexandra Broeder | Libretto: Eva Meijer | Compositie: Roald van Oosten | Scenografie: Sacha Zwiers | Dramaturgie: Berthe Spoelstra
Muziek, Theater
Onder de vleugels van haar theatercollectief Tijd van de Wolf, maakt Alexandra Broeder voorstellingen op het snijvlak van kunst en psychiatrie. In haar werk zijn de performers jongeren met een psychische kwetsbaarheid. Zo maakte zij The Gift (2022), over doodsverlangen bij psychisch lijden. En The Omen (2023), een zoektocht naar de dieperliggende betekenis van anorexia. The Dark wordt het derde project in deze lijn en hiermee het afsluitende deel van de trilogie. Een trilogie waarbij de jongeren met wie wordt gewerkt als klokkenluiders worden beschouwd. Zij schijnen licht op onderwerpen die wij als samenleving misschien niet willen zien. Na doodsverlangen en voedselweigering is het nu de beurt aan de toekomstige volksziekte nummer één, depressie.