Introdans & Krisztina de Châtel

TYPHOON

Monumentale krachtmeting in minimalistische dans

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

za 08.03.25

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 23,00
  • LUX Vriend: € 20,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets za 08.03.25

    1. LUX 7 20.30 Koop

Introdans & Krisztina de Châtel

TYPHOON

Monumentale krachtmeting in minimalistische dans

Koop tickets v.a. € 10,50

za 08.03.25

  1. LUX 7 20.30 Koop

TYPHOON

Monumentale krachtmeting in minimalistische dans

Over Introdans

Introdans is gekend om haar inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld waarmee zij hoogstaand repertoire op wereldberoemde podia presenteren. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit deze kunst verbinden zij mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Emoties worden invoelbaar, een rijke beleving!

Ik ben altijd een bewonderaar geweest van het minimalistische werk van Krisztina de Châtel. De helderheid in structuur, de minimale verschuivingen en de strijd met de kracht van de windmachines boeien enorm. Introdans hecht aan het koesteren en hernemen van bestaand repertoire om te voorkomen dat dans wegwerpkunst wordt en ook een nieuwe generatie publiek van deze imposante werken kennis kan nemen” – Roel Voorintholt (artistiek directeur Introdans)

Over Krisztina de Châtel

Choreograaf Krisztina de Châtel weet telkens opnieuw te boeien met haar unieke, energieke dans vol minimalistische en wiskundige bewegingen. De succesvolle reprises van Thron (2017) en Pulse (2019) en het monumentale Föld (2022) laten zien hoe haar voorstellingen telkens weerklank vinden bij een nieuwe generatie kijkers. Haar voorstellingen draaien rond contrasten en confrontaties: kwetsbare menselijke lichamen staan tegenover natuurelementen als wind, aarde en water, of de imposante ruimte van een kerkgebouw of machineloods. In het lichaam zelf woedt ook een strijd: tussen passie en beheersing, tussen individuele vrijheid en de anonimiteit en geborgenheid van het collectief.

Ontdek ons programma

VIER x VIER

DANSLOKAAL 12

Sensing bodies