Theater a/d Rijn

VIER x VIER

De nieuwste generatie dansmakers los van het gebaande pad

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

vr 24.05.24

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 17,00
  • LUX Vriend: € 14,00
  • LUX Podiumpas: € 0,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50
  • Strippenkaart Nieuwe Makers 23/24: € 0,00

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Koop tickets

Tickets vr 24.05.24

    1. LUX 7 20.30 Koop

Theater a/d Rijn

VIER x VIER

De nieuwste generatie dansmakers los van het gebaande pad

Bekijk trailer

Koop tickets v.a. € 10,50

vr 24.05.24

  1. LUX 7 20.30 Koop
Bekijk trailer

VIER x VIER

De nieuwste generatie dansmakers los van het gebaande pad

Over de makers en hun werk

Jefta Tanate is een veelzijdige en expressieve choreograaf die sinds kort als vaste maker is aangesloten bij Theater a/d Rijn. Vanuit zijn interne bewegingsmonitor als vertrekpunt creëert hij fluide werk waarin contrasterende danskwaliteiten elkaar snel afwisselen. In VIER x VIER toont Jefta een vooronderzoek van de voorstelling Domeless – een voorstelling over de relatie tussen een vader en zoon, schommelend tussen complexiteit en eenvoud.

Charles Pas is een mimer die fysieke voorstellingen maakt die zich bewegen tussen performance, absurd theater en magisch realisme. Eindeloze niemandslanden, en theatrale vertalingen die zich begeven tussen droom en realiteit. VAI VAI is een ode aan de bewondering voor elkaar, gespeeld door performer Misha Demoustier en componist Rint Mennes. Een indringend, muzikaal en fysiek duet over twee jonge kunstenaars die zoeken naar het vertrouwen in de ander.

Cheroney Pelupessy is danser, choreograaf en theatermaker. Als maker wil ze persoonlijke verhalen vertellen: voortkomend uit de zoektocht naar gemeenschap, representatie en bewustwording. Ze haalt inspiratie uit haar Nederlandse, Indonesische en Molukse cultuur. In TARI onderzoekt Cheroney de traditionele genderrollen in de Indonesische dans trunajaya en brengt deze samen met haar contemporary dans. 

Laura Daelemans is een Belgische danser en choreograaf. Ze is getraind tapdancer en autodidact illustrator. Deze werelden brengt ze samen in haar eigen werk, en in samenwerkingen. Voor VIER x VIER maakte Laura het duet Tales to disturb, waarin ze emoties onderzoekt via gezichts- en lichaamsexpressie. Twee dansers gaan een relatie aan met het publiek, maar hoe zorgen zij ervoor dat ze elkaar niet verliezen?

 

Strippenkaart voor nieuwe makers: 5 voorstellingen voor € 50,00

Ontdek de toekomst van theater met de Strippenkaart voor nieuwe makers en laat je verrassen door het nieuwste werk van piepjonge makers met uitzonderlijk talent, ervaren spelers die hun debuut als maker maken én avontuurlijke makers die voor het eerst in LUX te zien zijn. Dit seizoen heb je de unieke kans om 5 voorstellingen van deze nieuwe makers voor een totaalprijs van € 50,00 te bezoeken. En je mag de voorstellingen zelf kiezen uit een lijst van de tien geselecteerde voorstellingen, waaronder deze voorstelling.

Talentontwikkeling met VIER x VIER

Theater a/d Rijn (Arnhem) werkt in het najaar van 2023, met ondersteuning van Theater De Storm (Winterswijk) en Theater Orpheus (Apeldoorn), aan het ontwikkelen van nieuw dansaanbod door jonge makers. Met VIER x VIER ontwikkelen ze nieuw publiek én nieuwe makers. Ze zoeken naar jong en divers publiek in Gelderland dat de weg naar het theater misschien nog niet kent en biedt jonge makers ontwikkelruimte. Deze performers worden intensief begeleid door de Amerikaans-Libanese choreograaf Erik Kaiel, die internationaal toert met zijn werk voor jong publiek. Via meerdere testmomenten leren de makers het publiek kennen. De makers selecteren we aan de hand van scouting en een open call, in samenwerking met Gelderse theaters.

Ontdek ons programma

Showmeister, een komedie over sterven

Sawdust Symphony

Saman Amini's Integratieplan

Winterwater

What happened to mr. Pete

WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR