Een avond om op te eten

VPRO presenteert

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

di 11.06

  1. uitverkocht 20.00 Koop

Prijzen*

  • Normaal: € 18,00
  • LUX Vriend: € 15,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Tickets di 11.06

    1. uitverkocht 20.00 Koop

Een avond om op te eten

VPRO presenteert

di 11.06

  1. uitverkocht 20.00 Koop

VPRO presenteert

Over de gasten

Sophie Derkzen

Sophie Derkzen (1984) is journalist, presentator en programmamaker. Op NPO Radio 1 presenteert ze voor de VPRO Bureau Buitenland, in 2022 bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma van het jaar. Ze maakte de podcasts Stad in Oorlog (Zilveren Reissmicrofoon 2023) en Generatie Merkel. Eerder schreef ze voor Vrij Nederland en De Correspondent. Ook was ze gastredacteur bij de Duitse krant Die Zeit en werkte ze op de politieke afdeling van de Nederlandse Ambassade in Berlijn.

Kadir van Lohuizen

Kadir van Lohuizen (1963) staat bekend om zijn scherpe blik en zijn vermogen om grote, complexe verhalen tastbaar en dichtbij te brengen. Zijn bekendste projecten gaan over de gevolgen van de stijgende zeespiegel, de diamantindustrie, migratie in de Amerika’s en de manier waarop zes megasteden hun afval verwerken. Zijn serie Food for Thought is te zien bij de VPRO. Kadir heeft talloze prijzen gewonnen in de fotojournalistiek waaronder drie prijzen bij World Press Photo, de Zilveren Camera, en de prijs voor de onderzoeksjournalistiek.

Noni Kooiman

Noni Kooiman (1993) heeft een Surinaamse vader en woonde als kind een paar jaar op het Surinaamse platteland en groeide verder op in Amsterdam. Dit jaar verschijnt de VPRO documentaire serie Paramaribo pepers. Ze heeft de afgelopen tien jaar in verschillende restaurantkeukens gewerkt, waaronder Rose Bakery in Parijs en de Plantage, Toscanini, het Vuurtoreneiland en Coba in Amsterdam. Ze heeft verschillende kookboeken uitgebracht, o.a. Inmaken en Switi Sranan en is nu bezig met haar nieuwe boek dat in 2025 uitkomt.

Martin Koolhoven

Martin Koolhoven (1969) geldt als één van de meest getalenteerde en gerespecteerde regisseurs van Nederlandse bodem en deelt zijn visie in de VPRO serie Kijk van Koolhoven. Hij werd bekend met Het Schnitzelparadijs en boekte eveneens succes met Oorlogswinter, een verfilming van het boek van Jan Terlouw. De controversiële western-thriller Brimstone werd geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië en won maar liefst zes Gouden Kalveren – onder meer voor ‘beste film’ en ‘beste regie’.

Ontdek ons programma

Where Are We Now

Totaal 3 On Tour