sluit

Primair Onderwijs & BSO

We nodigen basisscholen en BSO’S van harte uit om een bezoek te brengen aan ons filmtheater. Geniet van een film op het witte doek, leer meer over beeldtaal, kijk kritisch naar het verhaal en laat je betoveren in het donker door speelfilms, korte films, animatiefilms en zelfs documentaires: er is van alles te zien bij ons.

Schoolvoorstellingen

Ben je op zoek naar een bijzondere filmvoorstelling met je klas? Voor besloten educatieve vertoningen rekenen we een gereduceerde prijs per leerling. Kies een film uit ons actuele junior-aanbod of laat je adviseren door een van onze filmdocenten.

Locatie: Filmzaal
Tijden: tussen 09:00 en 12:30
Kosten:
35-50 leerlingen: €5,75 per leerling
51-70 leerlingen: €4,75 per leerling
71> leerlingen: €4,- per leerling

  • Minimale groepsgrootte: 35 leerlingen (bij een kleiner aantal wordt 35 leerlingen berekend)
  • Maximale groepsgrootte: 155 leerlingen (voor grotere aantallen kunnen meerdere zalen worden geboekt)
  • Bij de prijs inbegrepen: btw, zaalhuur, filmhuur, projectie, ontvangst

Boek een schoolvoorstelling voor jouw leerlingen via het aanmeldformulier.

Workshops

Door zelf aan de slag te gaan met film krijgen kinderen inzicht in het ontstaan en maak-proces van film. In onze workshopruimte Studio LUX maken zij korte films met behulp van tablets en kijken de resultaten terug op het filmdoek. Al onze workshops vind je hier.

Locatie: Studio LUX en filmzaal
Duur: 2 – 2,5 uur
Aantallen: 30 leerlingen per workshop
Kosten: €375 per workshop

Bij de prijs inbegrepen: zaalhuur, projectie, ontwikkeling, gebruik audiovisuele middelen

Kinderrechten (v.a. groep 6)
Dé manier om te begrijpen wat mensenrechten precies zijn, is door het verzinnen van een eigen verhaal over dit thema. Gewapend met storyboard, het kinderrechtenverdrag en iPad gaan kinderen op pad om hun eigen film te maken.

Vloggen (v.a. groep 5)
In deze workshop gaan leerlingen vloggen over een bepaald thema of onderwerp. Leerlingen leren over de juiste presentatiehouding, denken na over hoe je met elkaar omgaat op het internet en wat je wel of juist niet plaatst.

Animatie (v.a. groep 2)
Animatiefilms zijn er in alle soorten en maten, maar hoe worden films eigenlijk gemaakt? Wat is onmisbaar bij het maken van een animatiefilm? Na het kijken van de meest bijzondere voorbeelden gaan we zelf aan de slag met verschillende materialen en vormen. Drie, twee, een… actie!

Boek een workshop voor jouw leerlingen via het aanmeldformulier. Ben je op zoek naar een workshop op maat? We denken graag met je mee.

Film in de klas

Kijk ook eens op de site van het Landelijk Netwerk Filmeducatie voor filmtips voor het onderwijs. Van kant- en klare lessen tot filmtips, opdrachten, inspiratie of ontwikkelingen op het gebied van filmeducatie.

Partners

We werken samen met verschillende landelijke filmfestivals. Zo kun je schoolvoorstellingen boeken van Cinekid (speelfilms), InScience (wetenschapsfilms), IDFA (documentaires), Movies that Matter (mensenrechtenfilms), GoShort en de Kortefilmpoule (korte films). Neem voor meer informatie contact op met de afdeling educatie.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van ons educatieve aanbod? Tips en kortingsacties ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief primair onderwijs door op de klik hieronder te klikken.

Meedenken?

Heb je een eigen idee of wil je in gesprek over een project, samenwerking of Heb je interesse in een educatieprogramma of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem contact op met onze afdeling Educatie. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 024 38 16 830.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?