sluit

Primair onderwijs

We nodigen basisscholen en bso’s van harte uit om een bezoek te brengen aan ons filmtheater. Geniet van een film op het witte doek, leer meer over beeldtaal, kijk kritisch naar het verhaal en laat je betoveren in het donker.

Speelfilms, korte films, animatiefilms en documentaires: er is van alles te zien bij ons. Naast filmvertoningen worden er ook festivals georganiseerd op het gebied van film en media. Lees meer over de mogelijkheden in onze educatiebrochure:

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN
Ons actuele programma met juniorfilms is te vinden in onze weekagenda. Deze films kunnen op alle schooldagen onder schooltijd worden geboekt als besloten schoolvoorstelling (vanaf 35 leerlingen). Zoek je een film die aansluit bij een specifiek onderwerp? Er is altijd wel een titel te vinden die past bij het gewenste thema, schoolvak en de leeftijd van leerlingen. Onze programmeurs helpen je graag. Kijk ook eens op Kijk-goed voor filmtips voor het onderwijs. Voor een filmvoorstelling op maat geldt een meerprijs.

Naast actuele films worden er door het jaar heen ook educatieprogramma’s van diverse filmfestivals aangeboden. Zo kun je schoolvoorstellingen boeken van Cinekid (speelfilms), InScience (wetenschapsfilms), IDFA (documentaires), Movies that Matter (mensenrechtenfilms), GoShort en de Kortefilmpoule (korte films). Een overzicht en het actuele aanbod vind je op de pagina festivals.

WORKSHOPS
Door zelf aan de slag te gaan met film krijgen kinderen inzicht in het ontstaan en maak-proces van film. In onze workshopruimte Studio LUX maken zij korte films met behulp van tablets. Ze leren beeldtaal beheersen en deze te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken. Hoe breng je platte tekeningen tot leven? Wat is de functie van een storyboard? Met welk camerastandpunt beïnvloed je de kijker? We hebben een uitgebreid aanbod aan workshop, waarbij kinderen zelf aan de slag kunnen met film. Daarnaast is er veel mogelijk op het gebied van workshops op maat. Lees meer over onze workshop mogelijkheden op de pagina workshops.

NIEUWSBRIEF
Op de hoogte blijven van ons educatieve aanbod? Tips en kortingsacties ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief primair onderwijs door een e-mail te sturen naar de afdeling Educatie o.v.v. ‘aanmelding nieuwsbrief po’.

TARIEVEN
Download hier informatie over tarieven en bijkomende kosten
Download hier de spelregels en voorwaarden voor schoolvoorstellingen

INTERESSE IN EEN EDUCATIE PROGRAMMA?
Heb je interesse in een educatieprogramma of wil je een schoolvoorstelling boeken? Neem contact op met onze afdeling Educatie. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 024 38 16 830.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?