sluit

Primair onderwijs

We nodigen basisscholen en bso’s van harte uit om een bezoek te brengen aan ons filmtheater. Geniet van een film op het witte doek, leer meer over beeldtaal, kijk kritisch naar het verhaal en laat je betoveren in het donker.

Speelfilms, korte films, animatiefilms en documentaires: bij LUX is er van alles te zien. Naast filmvertoningen worden er ook festivals georganiseerd op het gebied van film en media. Lees meer over de mogelijkheden in onze educatiebrochure:

Schoolvoorstellingen
Tarieven
Workshops

SCHOOLVOORSTELLINGEN
Ons actuele programma met juniorfilms is te vinden in onze weekagenda. Deze films kunnen op alle schooldagen onder schooltijd worden geboekt als besloten schoolvoorstelling (vanaf 35 leerlingen).

SCHOOLVOORSTELLINGEN OP MAAT
Zoek je een film die aansluit bij een specifiek onderwerp? Er is altijd wel een titel te vinden die past bij het gewenste thema, schoolvak en de leeftijd van leerlingen. Onze programmeurs helpen je graag. Kijk ook eens op Kijk-goed voor filmtips voor het onderwijs. Voor een filmvoorstelling op maat geldt een meerprijs.

SCHOOLVOORSTELLING FESTIVAL
Naast actuele films worden er door het jaar heen ook educatieprogramma’s van diverse filmfestivals aangeboden. Zo kun je schoolvoorstellingen boeken van Cinekid (speelfilms), InScience (wetenschapsfilms), IDFA (documentaires), Movies that Matter (mensenrechtenfilms), GoShort en de Kortefilmpoule (korte films). Een overzicht en het actuele aanbod vind je op de pagina festivals.

TARIEVEN
Download hier informatie over tarieven en bijkomende kosten
Download hier de spelregels en voorwaarden voor schoolvoorstellingen

WORKSHOPS
Samen met partners ontwikkelen we steeds vaker educatieprojecten en workshops op het gebied van film- en media-educatie. Kijk op de pagina workshops voor het actuele aanbod.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden