In juni 2025 verbouwen we ons café-restaurant en onze publieksontvangst. Met dit nieuwe ontwerp bouwen we verder aan een inspirerende ontmoetingsplek waar een breed en divers publiek zich thuis voelt; met een deels open keuken, extra zitplaatsen, een artistieke vibe en een werelds menu. Tijdens de verbouwing blijft LUX open: het film- en theaterprogramma draait door en het terras blijft geopend. De verbouwing is voor de Vierdaagse afgerond. Op vrijdag 24 oktober 2025, wanneer we ons 25-jarig jubileum vieren, zal het café-restaurant officieel worden heropend.
Op deze pagina lees je meer over de veranderingen en houden we je op de hoogte tijdens de verbouwing.
De laatste week van de verbouwing is aangebroken. Het interieur van de bar is zo goed als af en inmiddels is ook de apparatuur geplaatst. De open keuken én pizza-oven worden opgebouwd. Op dit moment wordt de gietvloer gegoten.
Alles loopt volgens planning en met nog maar één week te gaan wijst alles erop dat we nog vóór de vierdaagse weer open kunnen! In verband met het gieten van de vloer is het deze week, tot 5 juli, niet mogelijk om gebruik te maken van de lift. Excuses voor het ongemak!
De laatste week van de verbouwing is aangebroken. Deze week, van 30 juni t/m 5 juli, is het in verband met het gieten van de vloer niet mogelijk om gebruik te maken van de lift. Excuses voor het ongemak!
Alweer de vierde week van de verbouwing is aangebroken en na 3 weken van slopen en voorbereidingen treffen begint het nieuwe café-restaurant nu echt vorm te krijgen.
Het interieur van de bar is al ver gevorderd; woensdag en donderdag kan de apparatuur geplaatst worden. De open keuken met pizza-oven worden dan ook gebouwd. Een deel van de parketvloer is al gelegd, zodat de voorbereidingen voor de gietvloer gedaan kunnen worden.
De barvloer is inmiddels gelegd en deze week wordt de bar geplaatst. Ook wordt aan de keukenvloer gewerkt en staat de opbouw van de pizza-oven op de planning.
De muren op de 1e etage zijn al helemaal geverfd, nu zijn onze collega’s op de begane vloer begonnen.
Deze week staat in het teken van het opbouwen van de bar, schilderwerk en het voorbereiden van de verlichting en leidingwerk. De contouren voor de vlonderbar zijn al zichtbaar. Ook in de keuken worden er stappen gezet.
Komende dagen is er heerlijk weer voorspeld dus plof vooral neer op ons terras en geniet van een verse pizza, watermeloensalade of borrelbox.
De sloop zit er op: het hele café-restaurant is afgelopen dagen helemaal gestript. Er zijn ook verborgen herinneringen naar boven gekomen. Het is vandaag al gelukt om een kleine start met de opbouw te maken. One week down, four to go.
Gisteren is de verbouwing van ons café-restaurant officieel van start gegaan. De komende vijf weken staan in het teken van slopen, renoveren, bouwen, schilderen en meer!
Zondagavond is er door een team collega’s het hele café-restaurant en keuken leeggeruimd, zodat maandag het grote sloopwerk kon starten. Maandagochtend arriveerde ook onze tijdelijke containerbar voor op het terras. En hebben we de mobiele pizza-oven geïnstalleerd. Ons terras is nu helemaal klaar om komende weken jullie van heerlijke drankjes en de lekkerste pizza’s te voorzien. We hebben de ingang naar de zalen tijdelijk naar het kassagebouw verplaatst – en gisteren hebben we de eerste filmbezoekers al via de tijdelijke ingang kunnen ontvangen. De eerste stappen zijn nu gezet!
De voorbereidingen voor de verbouwing – voor én achter de schermen – zijn getroffen. In het voor- en achtercafé is zo’n 6 kuub aan hout uit de vloer gehaald. Materialen, spullen en voorraden die we komende dagen niet verwachten nodig te hebben, worden al naar onze Studio verhuisd, die we tijdelijk als opslag inzetten. De centrale trap en de muren en plafonds op de 1e etage worden alvast in de verf gezet.
Zondagavond, na de start laatste film, wordt door een groep collega’s het hele restaurant en de keuken leeggehaald zodat we maandagochtend 2 juni klaar zijn voor het grote sloopwerk.
Wat betekent deze verbouwing voor ons publiek?
Nijmegen, 15 mei 2025 – In juni 2025 verbouwen we ons café-restaurant en onze publieksontvangst. Met dit nieuwe ontwerp bouwen we verder aan een inspirerende ontmoetingsplek waar een breed en divers publiek zich thuis voelt; met een deels open keuken, extra zitplaatsen, een artistieke vibe en een werelds menu. Tijdens de verbouwing blijft LUX open: het film- en theaterprogramma draait door en het terras blijft geopend. De verbouwing is voor de Vierdaagse afgerond. Op vrijdag 24 oktober 2025, wanneer LUX haar 25-jarig jubileum viert, zal het café-restaurant officieel worden heropend.
Het doel van de verbouwing is om te moderniseren. “In LUX brengen we mensen, kunstvormen en culinaire ervaringen bij elkaar, en dat ga je na de verbouwing nog meer zien en voelen. Met gerechten uit verschillende (wereld)keukens, een artistiek interieur en een gloednieuwe pizza-oven in de deels open keuken. Met deze aanpassingen in het café-restaurant is LUX klaar voor de toekomst en bieden we een toegankelijke en gastvrije plek waar jong en oud zich thuis voelt.”, aldus interim-directeur Michiel Nannen.
Dit renovatieproject wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch en Hanos. Andere partners voor deze verbouwing zijn Hospitality Hub voor de projectrealisatie en Conceptional & King Kongs voor het ontwerp.