Cinekid 2023, het grootste filmfestival voor kinderen

Verwonder je op Cinekid Festival, ’s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen van 4 – 14 jaar en (groot)ouders! Kom deze herfstvakantie naar de 37ste editie van Cinekid Festival in LUX. Bekijk de mooiste films en series, ga je op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf de handen uit de mouwen bij de workshops en masterclasses.  Van Griezelgrime tot schilderen met je stem. En van opblijffilm Wallace & Gromit tot de prachtige openingsfilm Jippie No More!Word een ware stem-acteur, leer dansen als een Dancing Queen, bekijk de mooiste films en meer! 

MediaLab (ZO 15 t/m DO 19 OKT)

Het MediaLab is te bezoeken tijdens het Cinekid Festival van maandag 16 t/m donderdag 19 oktober. Toegang zit inbegrepen bij een film en workshop ticket. In het MediaLab kun je flipperen op de digitale flipperkast met Marble Maze (6+),  zie je bijzondere planten en wezens langzaam bewegen en knipperen of kijken met soms één en soms wel tientallen oogjes met Verwonderwezens (Al). En met Hoa maak je een reis door prachtige landschappen. Ze springt op bloemen, zwemt door zeeën en wandelt over takken.

Films en series (ZO 15 t/m ZO 22 OKT)

Jippie no more! (8+)
Jippie No More vertelt het verhaal van de zestienjarige Jaap Peter ‘Jippie’ en zijn familie, die tijdens de voorbereidingen van het huwelijk van de oudste zus allemaal op hun eigen manier worden uitgedaagd in de liefde.

Alles over archeologie (8+)
Dit programma organiseren we samen met het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, de Bastei en de Radboud Universiteit als onderdeel van het TOEN-festival.

Said en Anna (4+)
In deze miniserie repareren twee kinderen uit verschillende milieus spullen in hun Repairshop.

Dancing Queen (8+)
De wereld van de 12-jarige Mina komt op z’n kop te staan wanneer de beroemde danser E.D.Win naar haar stad en dus ook school verhuist.

Zeevonk (10+)
Wanneer Lena haar vader verliest als zijn vissersboot vergaat op zee, zet ze alles op alles om erachter te komen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Rosa, de kleine bloemenfee (4+)
Rosa is een klein bloemenelfje dat altijd alleen woonde in haar rozenstruik. Het allerliefste zou ze een vriendje willen hebben, maar ze durft nooit haar struik te verlaten omdat ze bang is.

Wallace & Gromit – Opblijffilm (8+)
Uitvinder Wallace en zijn slimme hond Gromit gaan de strijd aan met een monsterlijk konijn.

Stoere Frans en de gestolen juwelen (6+)
De nieuwe film over Stoere Frans en zijn vrienden. Ze gaan op jacht om een inbreker te vangen.

De allerbeste korte films uit Nederland (6+)
De allerbeste, prijswinnende korte films uit Nederland in één programma!

Klara’s gekke treinavontuur (6+)
De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien!

Disney Short: 100 jaar Disney (6+)
Honderd jaar Disney-animatie in een betoverend, tijdloos kort filmprogramma.

Workshops en masterclasses

Griezelgrime (8+)
Bij elke film heb je wel iemand die de make-up doet. In deze workshop ga je zelf aan de slag als special make-up artist. Benieuwd naar de beste tips & tricks om je ouders te laten schrikken met een bloederige nepwond? Je leert het hier!

Schilderen met je stem (5+)
Schilderen met je stem is een mediakunstproject waarbij kinderen op een wel heel bijzondere manier spelen met de stem: door er mee te schilderen

Stemacteren (6+)
Hoor jij jezelf terug in de nieuwe Anansi film?

Kunst leeft (6+)
Verras familie en vrienden met een pratende kunstkaart!

Uitgelicht door LUX

Start kaartverkoop podiumprogramma 2024-2025

Filmkring 2024/2025 - Data en info

Thijs van Beusekom over De Europese verkiezingen

LUXGemist - de mooiste films die je misschien gemist hebt

Nieuw VR programma van start in mei

Junior specials in de meivakantie