De goeie films van 2023: Spiegeltje, spiegeltje

Eén jaar, ontelbaar veel verhalen en reflecties. Als het licht dat afkets van een discobal, vlogen we in het rond. Naar de wilde begindagen van Hollywood, langs lome zomervakanties en het plotselinge einde van relaties die voor altijd hadden moeten zijn – om uiteindelijk weer uit te komen bij onszelf. Wie ben ik? Wie was ik in een vorig leven? Loop ik eindeloos rondjes of ga ik met de wenteltrap omhoog?

De vader van de atoombom en de moeder van Barbie gingen voor de spiegel staan; Steven Spielberg, Nan Goldin en Alice Diop richtten de camera op zichzelf; kleine Sophie filmde haar vader op vakantie in Turkije; Freddie deed een return to Seoul en Beau kroop met angst en beven naar het bed van zijn moeder, daar waar het voor hem allemaal begon. Tár, ondertussen, had geen zin in zelfreflectie.

We zijn er bijna, maar gaan nog één keer in de selfiemodus. Wat vond jij het mooiste van het jaar? Vanaf 1 december kan je stemmen op jouw goeie films van 2023. Heb je een van de greatest hits gemist of wil je je lievelings nog een keertje zien? In januari organiseren we samen met Cineville Goeie films-week vol favorieten van 2023.

Zet zondag 14 januari vast in je agenda, dan vertonen wij de hele dag de favoriete films die door jullie zijn gekozen!

Uitgelicht door LUX

Zomeropeningstijden Café LUX

Zomeropeningstijden kassa

Silent Disco tijdens Vierdaagsefeesten

Kaartverkoop cursus première najaar 2024 gestart

Participanten gezocht voor het kweken van een kunstobject

Start kaartverkoop podiumprogramma 2024-2025