sluit
ma 30 nov

Kaartverkoop filmkring van start!

Wil je weer een winter en voorjaar lang genieten van de beste premièrefilms, als een van de eersten in Nederland? Kom dan naar de Filmkring! Het bestelformulier staat online, de eerste editie vindt plaats op donderdag 18 februari.

Elke voorstelling wordt kort ingeleid door LUX-filmdocent Mark Meuldijk, die je graag iets over de achtergronden van de betreffende filmtitel vertelt. Tegen inlevering van het toegangskaartje ontvang je koffie of thee met iets LUX-lekkers.*

De films vormen een doorsnee van het LUX-programma. Het kunnen ontroerende, spraakmakende prikkelende en dwarse titels zijn. Diversiteit is gewaarborgd. Je kunt in elk geval rekenen op enkele hits van de filmfestivals van Cannes, Toronto en Venetië. De definitieve titels maken we via onze website ekend.

In verband met de coronacrisis is de planning opgesplitst in twee delen; eerder kon er worden gekocht voor najaar 2020, nu is de verkoop gestart voor de periode januari t/m april 2021..

INFO OVER DE ABONNEMENTEN
Je kunt kiezen tussen twee varianten: een tweewekelijks of vierwekelijks abonnement. Uiteraard kun je, voor zover de voorraad strekt, ook losse voorstellingen bezoeken.

FILMKRING 1 en 2 vinden plaats op donderdagen en FILMKRING 3 en 4 op dinsdagen. Het maximale aantal bezoekers blijft vooralsnog 30 vanwege de huidig geldende corona-maatregelen. Vandaar dat er ook bij deze reeks op de donderdagen (FILMKRING 1 en 2) 2 voorstellingen zullen plaatsvinden; een voorstelling in LUX 1 om 11.30 uur en een voorstelling in LUX 6 om 12.30 uur.

VIERWEKELIJKS ABONNEMENT
Let op: de data van de Filmkring zijn aangepast vanwege de verlenging van de corona-maatregelen en daarmee tijdelijke sluiting van LUX.
FILMKRING 1: 18 februari, 18 maart, 15 april, 13 mei. Er zijn elke donderdag twee filmkring-voorstellingen, om 11.30 uur en 12.30 uur.
FILMKRING 2: 4 maart, 1 april, 29 april, 27 mei. Er zijn elke donderdag twee filmkring-voorstellingen, om 11.30 uur en 12.30 uur.
FILMKRING 3: 23 februari, 23 maart, 20 april, 18 mei. De voorstellingen vinden plaats om 11.30 uur.
FILMKRING 4: 9 maart, 6 april, 11 mei, 1 juni. De voorstellingen vinden plaats om 11.30 uur.

TWEEWEKELIJKS ABONNEMENT
Het tweewekelijkse abonnement is een combinatie van FILMKRING 1 en FILMKRING 2 of een combinatie van FILMKRING 3 en FILMKRING 4.

NB: Als je voor een vierwekelijks abonnement op de donderdag kiest, kun je starten op 18 februari of 4 maart. Wanneer je voor de dinsdag kiest, op 23 februari of 9 maart. Er is geen inhoudelijk verschil tussen deze twee abonnementen. We willen vanwege de te verwachten grote belangstelling het publiek zoveel mogelijk spreiden.

KOSTEN
Inclusief inleiding, koffie of thee en iets LUX-lekkers!*
Filmkring 1 of 2 (4 voorstellingen): € 46,00
Filmkring 1 én 2 (8 voorstellingen): € 88,00
Filmkring 3 of 4 (4 voorstellingen): € 46,00
Filmkring 3 én 4 (8 voorstellingen): € 88,00

Losse voorstellingen inclusief inleiding, koffie of thee en iets LUX-lekkers*: € 12,50. Let wel: alleen verkrijgbaar aan de kassa op de dag van de voorstelling.

Na aanvang van het programma vindt geen restitutie plaats van abonnementsgeld. Het abonnement is persoonlijk. Introducés zijn tegen betaling natuurlijk van harte welkom.

Op het bestelformulier kun je de kaarten bestellen en een voorkeur voor de plaatsen doorgeven. Hierop staan ook de voorwaarden.

Klik hier voor het bestelformulier

*Van toepassing indien de horeca dan weer geopend is.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?