Holy Ground bij LUX

Tijdens de Vierdaagsefeesten van zaterdag 15 t/m vrijdag 21 juli transformeren LUX en het Mariënburgplein tot de Holy Ground met een programma voor jong en oud met muziekstijlen als Soul, Gospel, Reggae, Blues, Funk, Jazz, Rockabilly. Naast het grootste wandelevenement van de wereld, staat heel Nijmegen 7 dagen lang in het teken van feesten. Het grootste festival van Nederland. Na 3 jaar keert LUX terug met een uitgebreid programma vol met de live-muziek optredens.

Holy Ground

Het concept van de Holy Ground is ontstaan uit het feit dat LUX is gebouwd op een oude Joods begraafplaats. Met het concept ‘Holy Ground’ willen we de heilige grond weer in ere herstellen door middel van muziek, visuals, horeca en ludieke elementen die het thema versterken. Alle elementen op het plein zijn in het Holy Ground thema en zullen zorgen voor een algehele beleving van het nieuwe plein.

Muziekgenre ‘Roots’

Rootsmuziek is een verzamelnaam voor voornamelijk Amerikaanse muziekstijlen die hun basis hebben in volksmuziek. Denk hierbij aan: country, blues, jazz, rock & roll /rockabilly, soul, funk en reggae.

Eerste namen bekend

De komende tijd zullen er steeds meer namen rondom het programma van de Vierdaagsefeesten en de Holy Ground bekend worden gemaakt. Voor nu mogen we al twee artiesten aankondigen:

Amsterdam City Church: de echte gospel ervaring! Met 25 man komt deze groep op ons plein de Vierdaagsefeesten inluiden én afsluiten. Dit wil je niet missen. Bekijk hier meer van Amsterdam City Church.

The Etta James Experience: Een elfkoppige band die een ode brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’ Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock’n roll en jazz. Bekijk hier meer van The Etta James Experience.

The Hobnob Four: Een authentieke Rock & Roll band met een fifties sound. Zoals je die kent van o.a. Cash, Burnette en Perkins. Bekijk hier meer van The Hobnob Four.

Overdag de plek voor ouders met kinderen tot 12 jaar

‘S avonds vormt de Holy Ground de plek voor jong en oud om te genieten van verschillende muziekstijlen en de mooiste live muziekoptredens. Overdag is het Mariënburgplein de perfecte plek voor ouders met kinderen to 12 jaar voor workshops, voorleessessies, spelletjes en meer.

Over de oude begraafplaats op het Mariënburgplein

De grond voor deze begraafplaats werd gekocht in 1683 door Salomon Simons. De begraafplaats werd meerdere keren uitgebreid en had uiteindelijk een oppervlakte van zo’n 1.490 m2 en werd tot 1931 gebruikt. Daarna werd de begraafplaats verkocht aan de gemeente Nijmegen en werd de begraafplaats ontruimd in 1961 volgens de vaste richtlijnen onder het toezicht van door het rabbinaat aangewezen joods opzichters. Tijdens de ontruiming bleek dat niet 500, maar ruim 1300 joods overledenen achter de Mariënburg waren begraven. 

Bronnen:

Programma Vierdaagsefeesten in LUX

Vanaf augustus - nieuw VR-programma Trailblazing Taiwan

Zomerstrippenkaart, drie keer naar de film met korting!

Zomeropeningstijden Café LUX

Zomeropeningstijden kassa

Silent Disco tijdens Vierdaagsefeesten