NFF openingsfilm én slotfilm binnenkort te zien in LUX

Van vrijdag 22 t/m vrijdag 29 september 2023 vindt het Nederlands Film Festival plaats in Utrecht! Dit jaar zijn weer de openingsfilm en de slotfilm te zien in onze filmzalen. Dit jaar is dramafilm Sweet Dreams de opening van het festival en wordt het festival afgesloten met de boekverfilming van Nijmeegse auteur Jaap Robben, Zomervacht. De kaartverkoop is gestart!

NFF Openingsfilm – Sweet Dreams

Het beloven twee feestelijke vertoningen te worden van de NFF premières. Op vrijdag 22 september starten we met de openingsfilm Sweet Dreams van Ena Sendijarević.  Een satirisch drama over uiteenvallende familiebanden tijdens de ondergang van het Nederlandse kolonialisme in Indonesië.

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Azis) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

Meer info en kaarten.

NFF Slotfilm – Zomervacht + Q&A

De afsluiting van het Nederlands Film Festival dit jaar is Zomervacht. De boekverfilming van de bestseller van Nijmeegse auteur Jaap Robben beloofd een prachtige vertoning te zijn van de relatie tussen Brian en zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien.

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt? In Zomervacht leren de broers Lucien en Brian elkaar kennen tegen een rauwe achtergrond vol schroot en roestig ijzer.

Op zondag 1 oktober vindt er na de film een gesprek plaats met de Nijmeegse dichter en auteur Jaap Robben, regisseur Joren Molter en hoofdrolspelers Jarne Heylen (Brian) en Joël in ’t Veld (Lucien).

Meer info en kaarten.

 

Start kaartverkoop podiumprogramma 2024-2025

Filmkring 2024/2025 - Data en info

Thijs van Beusekom over De Europese verkiezingen

LUXGemist - de mooiste films die je misschien gemist hebt

Nieuw VR programma van start in mei

Junior specials in de meivakantie