VR Final Frontier

Het nieuwe virtual reality programma

Vanaf donderdag 16 mei ervaar je in onze zaal en in het café gloednieuwe VR-films. In maart gingen we van start met een nieuwe programma 360 graden films en een interactief VR programma genaamd Naturally Immersive. Vanaf 16 mei duik je in de wondere wereld van Final Frontier.

Reis mee in een ruimteschip, herbeleef de historische Apollo 17-missie van dichtbij en speel de hoofdrol in een fake maanlanding. Ga door middel van Virtual Reality op een kosmische missie met het nieuwe VR-programma van Nu:Reality. Final Frontier laat je de aarde ontstijgen en het heelal ontdekken via meeslepende VR-ervaringen en interactieve installaties.

Programma

In de 360 graden VR-film 1st Step van Jörg Courtial beleef je de historische Apollo 17-missie van dichtbij, I Saw the Future van François Vautier dompelt je onder in de toekomstvisie van co-auteur van Stanley Kubricks 2001 – A Space Odyssey en het driedelige, prijswinnende spektakel Spheres – geregisseerd door Eliza McNitt, geproduceerd door gerenommeerd regisseur Darren Aronofsky en met stemmen van Millie Bobby Brown, Jessica Chastain en Patti Smith – neemt je mee op een immersieve reis door de ruimte en de geluiden die daar te horen zijn.

Duik daarnaast in de Nederlandse productie Shadowtime van Sister Sylvester en Deniz Tortum. De film speelt met het idee dat VR-bezoekers eigenlijk altijd op twee plekken tegelijk zijn: het lichaam in de ene wereld, maar het hart in de andere. De mysterieuze gids Alma begeleidt je hierbij door deze dubbele realiteit.

Uitgelicht door LUX

Start kaartverkoop podiumprogramma 2024-2025

Filmkring 2024/2025 - Data en info

Thijs van Beusekom over De Europese verkiezingen

LUXGemist - de mooiste films die je misschien gemist hebt

Nieuw VR programma van start in mei

Junior specials in de meivakantie