Oscarnominaties van 2024

De Oscaruitreiking van maart 2024 komt steeds dichterbij. Gisteren zijn de nominaties voor het afgelopen filmjaar onthuld. De genomineerden bestaan uit verschillende films die in onze filmzalen hebben gedraaid. Oppenheimer heeft dertien nominaties binnengesleept. We hebben de nominaties hieronder voor je op een rij gezet.

Naast Oppenheimer (13 nominaties) zijn Killers of the Flower Moon (10 nominaties) en Poor Things (11 nominaties) de grootste kanshebbers. Verder heeft Barbie, de film met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrol acht nominaties binnengehaald. Maestro  is zeven keer genomineerd en Anatomy of a Fall vijf keer. Napoleon is twee keer genomineerd voor Beste kostuums en Beste productie design.

Nominaties die te zien zijn in onze filmzalen
Verder is de Semi-autobiografische fantasierijke epos van Miyazaki, The Boy and The Heron genomineerd voor beste animatiefilm. Deze film is nog steeds te zien in onze filmzalen. De unieke en aangrijpende documentaire, Four Daughters is genomineerd voor Beste documentaire (vanaf 10 februari in onze filmzalen te zien!). Ten slotte is Danielle Brooks genomineerd voor Beste vrouwelijke bijrol in de remake van The Color Purple (nu te zien in onze filmzalen!).

Dit waren de kanshebbers die we bij LUX voorbij hebben zien komen het afgelopen filmjaar. Welke films zullen er dit jaar met het felbegeerde beeldje vandoor gaan?

Uitgelicht door LUX

Buitenbioscoop tijdens Het Nest