Programma achtste editie InScience bekend

Afgelopen donderdag heeft InScience het programma voor de achtste editie bekend gemaakt! Dit jaar vindt het festival weer plaats in onze filmzalen van 16 t/m 19 maart. Het thema van deze editie is ‘experiment’. Op donderdag 2 maart start de kaartverkoop.

Vier dagen lang vertoont InScience de 55 meest indrukwekkende wetenschapsfilms die in het afgelopen anderhalf jaar zijn verschenen. Onder andere te zien is Viking: een komische en absurdistische science-fiction films over de eerste bemande missie naar Mars. Daarnaast is The Human Trial te zien, aangrijpende verhalen van patiënten en wetenschappers in de gepassioneerde zoektocht naar een remedie voor diabetes.

Talks

Elke filmvertoning wordt een unieke beleving door de Talks, waarin filmmakers, topwetenschappers en toonaangevende denkers de films verder uitdiepen: in lezingen of discussies, workshops, performances en rollenspellen. De Big Ideas-lezing wordt dit jaar verzorgd door cyborgkunstenaar Neil Harbisson – bekend als de man met de antenne in zijn schedel die daarmee kleuren kan horen. Als levend experiment verbreedt hij ons begrip van wat een mens is en kan worden. Experimenten in de stad Voor de jongere bezoekers is er een speciaal juniorprogramma, met filmvertoningen en een experimentenwandeling door de Nijmeegse binnenstad.

Bekijk hier het volledige programma van InScience.

Over InScience

Met een jaarlijkse competitie van de beste, mooiste en meest urgente films over en geïnspireerd door wetenschap, opent het festival deze bijzondere wereld voor een breed publiek. In het randprogramma, met talks, performances, masterclasses en kunst, ontmoeten bezoekers, filmmakers, wetenschappers en creatieve geesten elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven. Zo stimuleert InScience de dialoog tussen wetenschap, kunst en samenleving, door een podium te bieden aan kritische perspectieven en open reflectie.

 

Silent Disco tijdens Vierdaagsefeesten

Kaartverkoop cursus première najaar 2024 gestart

Participanten gezocht voor het kweken van een kunstobject

Start kaartverkoop podiumprogramma 2024-2025

Filmkring 2024/2025 - Data en info

Thijs van Beusekom over De Europese verkiezingen