Programma idfa 2023 bekend

Van 8 t/m 19 november vindt het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) weer plaats, de beste en mooiste documentaires van grote namen tot jonge filmmakers komen aan bod. Dit jaar vertonen wij op zondag 19 november 8 documentaires die in première gingen op het festival in Amsterdam. Maak je zondag vrij en duik de hele dag in de filmzaal voor een dag vol docu’s!

Het IDFA programma dit jaar

Het programma van dit jaar bestaat uit een selectie van 8 documentaires.

Programma LUX 4

10.30 uur – Songs of Earth – IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen. Daaronder het zachte getik van de wandelstokken van de 84-jarige Jørgen. Zijn dochter, regisseur Margreth Olin, filmt hem een jaar lang als gids door de spectaculaire Noorse vallei Oldedalen.
12.30 uur – The Eternal Memory – Oscar-genomineerde filmmaker Maite Alberdi schildert een teder en tegelijkertijd krachtig portret van een echtpaar dat worstelt met de gevolgen van de ziekte van Alzheimer.
14.30 uur – Breaking Social – Inventarisatie van de gevolgen van de groeiende sociale ongelijkheid en corruptie, en de inspanningen van gewone mensen om radicale, positieve verandering te realiseren.
16.35 uur – Joan Baez: I Am a Noise – De iconische zangeres Joan Baez blikt terug op haar zestigjarige carrière en privéleven. Unieke archiefbeelden tonen haar sociale betrokkenheid, maar Baez praat ook openhartig over haar schaduwkanten en het ongelukkige gezin waarin ze opgroeide.

Programma LUX 5

10.45 uur – Smoke Sauna Sisterhood  Intieme en poëtische registratie van vrouwen die zich letterlijk en figuurlijk blootgeven in de traditionele Estse sauna, waar het luisteren naar elkaars ontroerende en traumatische verhalen een helende werking heeft.
12.45 uur – Sur L’Adamant – De Adamant is een uniek verblijf. Dit drijvende gebouw aan de Seine in het hart van Parijs vangt volwassenen op die lijden aan een psychiatrische aandoening. Het behandelende team biedt zo goed mogelijk weerstand aan de achteruitgang en ontmenselijking van de psychiatrie.
15.10 uur – The Kyiv Files – Wat was de impact van de spionagepraktijken van de KGB op het dagelijks leven van de Oekraïeners in de Sovjet-tijd? Walter Stokman verdiepte zich in drie dossiers die de methodiek en de paranoia van de Russische geheime dienst illustreren.
17.00 uur – Kokomo City – Knallend portret van vier zwarte trans vrouwen in New York en Atlanta waarin geweld, schoonheid en wijsheid wedijveren. Over de rauwe werkelijkheid van geld verdienen met sekswerk, hun plek in de zwarte gemeenschap en de weg naar acceptatie.

Kaartverkoop IDFA

De kaartverkoop gaat voor LUX Vrienden van start op donderdag 19 oktober om 10.00 uur, de reguliere kaartverkoop start op maandag 23 oktober om 14.00 uur.

Meer weten over IDFA of het programma in Amsterdam? Kijk dan op de website. 

Uitgelicht door LUX

Zomeropeningstijden Café LUX

Zomeropeningstijden kassa

Silent Disco tijdens Vierdaagsefeesten

Kaartverkoop cursus première najaar 2024 gestart

Participanten gezocht voor het kweken van een kunstobject

Start kaartverkoop podiumprogramma 2024-2025